logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czyszczenie pamięci telefonu Alcatel 1c 2019 - jak to zrobić i co zostaje?

Rexin 13 Paź 2020 16:16 1092 6
REKLAMA
  • #1 18975378
    Rexin
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Cześć wszystkim, jest to mój pierwszy post, liczę na waszą pomoc i dziękuję za wszelkie odpowiedzi!
    A więc mam 2 pytania
    1. Jak usunąć wszystkie dane z telefonu w najlepszy możliwy sposób tak aby nic z niego nie dało się odczytać?
    2. Co zostaje po takim usunięciu jeśli coś zostaje? (Co jest do odczytania wszelkimi możliwymi sposobami) (chodzi mi też o ślady w internecie np że z tego tel się gdzieś logowało itd.)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18975381
    marci4
    Poziom 31  
    Ocena: 177
    Rexin napisał:
    1. Jak usunąć wszystkie dane z telefonu w najlepszy możliwy sposób tak aby nic z niego nie dało się odczytać?

Cakowicie zniszczyć telefon np. go zmielić lub spalić.

Rexin napisał:
    Co zostaje po takim usunięciu jeśli coś zostaje? (Co jest do odczytania wszelkimi możliwymi sposobami) (chodzi mi też o ślady w internecie np że z tego tel się gdzieś logowało itd.)

Każdy Twój ruch w sieci tam jest i zostanie.
  • REKLAMA
  • #3 18975579
    Allx84
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    A jaki model sprzętu?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18975625
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1301
    Jesli to w miare swiezy model (Android 7 i wyzej) to zasadniczo wystarczy przywrocic ustawienia fabryczne, a fakt, ze urzadenia sa szyfrowane zrobi swoje. Slady ktore zostaly w internecie oczywiscie zostana i z tym nic nie zrobisz ani nie masz nad tym kontroli.
  • #5 18975633
    Allx84
    Poziom 13  
    Właśnie do tego zmierzałem.
  • REKLAMA
  • #6 18977308
    Rexin
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Model Alcatel 1c 2019 android 8.1
    A jeśli chodzi o ślady w internecie to po przywróceniu ustawień fabrycznych i tym zaszyfrowaniu będzie się dało powiązać telefon z tym co było na nim robione w internecie wcześniej?
  • Pomocny post
    #7 18977998
    Allx84
    Poziom 13  
    Musimy sobie rozdzielić to co jest na telefonie, a co poza telefonem. Na sprzęcie najprawdopodobniej wystarczy reset i dane będą nie do odzyskania, chyba że coś się zmieniło to proszę mnie poprawić. Jeżeli chodzi o ślady w internecie to da się to powiązać chociaż by po nr imei sprzętu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o najlepsze metody usunięcia danych z telefonu Alcatel 1c 2019 oraz o to, co pozostaje po takim procesie. Odpowiedzi sugerują, że przywrócenie ustawień fabrycznych oraz szyfrowanie danych powinno wystarczyć, aby dane były nie do odzyskania. Jednakże, ślady aktywności w internecie, takie jak logowania, mogą być powiązane z urządzeniem poprzez numer IMEI, co oznacza, że nie można całkowicie usunąć wszystkich informacji z sieci.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA