logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wydłużyć czas nagrywania? Kamera w lusterku, Android.

vipvip 17 Paź 2020 11:49 1338 7
REKLAMA
  • #1 18982698
    vipvip
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Witam.
    Właśnie kupiłem sobie wypasioną kamerę przód tył cofania adas itd. na androidzie i jestem bardzo rozczarowany bo okazuje się że na 64 Gb karcie sprzedawca zapewniał że nagra się minimum 20 godzin, a w rzeczywistości nagrywa tylko pięć, to bardzo mało i nie ma w ustawieniach żadnych ustawień co do wielości plików.
    To dziwne bo android 8,1 jest pełny włącznie ze sklepem play.
    Dodam że kupiłem na wishu kartę 512 1024 xcI czyli raczej szybka, rejestrator widzi kartę i nagrywa, ale plików nie da się odtworzyć pisze po angielsku coś że są uszkodzone. Karty są w 100 % sprawne bo je testowałem na różne sposoby.
    A co jeszcze zauważyłem niby kamera ma nagrywać na ruch, ale nie ma takiej opcji a na dodatek nagrywa cały czas.
    Pliki nagrywają się z rozszerzeniem ts.
    Dodam jeszcze że dzisiaj sprawdziłem że pierwsze 14 Gb odtwarza normalnie.
    Proszę o pomoc co można zrobić żeby czas nagrywania był dłuższy.
    Załączniki:
    • Jak wydłużyć czas nagrywania? Kamera w lusterku, Android. nagranioe.png (1.67 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak wydłużyć czas nagrywania? Kamera w lusterku, Android. komunikat.png (76.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18987264
    vipvip
    Poziom 11  
    Karta jest OK ta 64 czy 512
    ale nie wiem dlaczego rejestrator zapisuje pliki które nie można odtworzyć
    Wielkości karty są prawidłowo rozpoznawane przez androida
  • #4 18988914
    dufek
    Poziom 32  
    Ocena: 407
    vipvip napisał:
    Wielkości karty są prawidłowo rozpoznawane przez androida

Bo chinol wgrał taką pojemność do chipa, spróbuj nagrać rzeczywiście 64 lub 512 GB i odczytać.
    Chciałbym zobaczyć wtedy wyraz twojej twarzy, bezcenne.
  • REKLAMA
  • #5 18989641
    vipvip
    Poziom 11  
    dufek prorok jakiś jesteś czy co rzeczywiście to coś z kartami jest nie halo
    ale to są mówki da się z nimi coś zrobić ?? czy śmietnik
  • #7 20617041
    vipvip
    Poziom 11  
    Witam
    Problem z kartami już rozwiązałem dawno chińskie karty to szajs ale mam następne pytanie
    W apce która zarządza nagrywaniem nie ma możliwości wyboru formatu oraz wielkości plików
    Dlatego karta 128gb w trybie ciągłym na dwie kamery nagrywa zaledwie kilkanaście godzin a później
    nadpisuje według mnie ten czas jest zbyt krótki
    Dlatego mam pytanie czy można aplikacje oryginalną zastąpić jakąś fajniejsza która będzie miała więcej
    ustawień co do nagrań
    Teraz jest jakiś aplikacja chyba zqccamera według opisu powinna nagrywać na ruch a nagrywa cały czas
    Głównie chodzi mi o to żeby zastąpić ją jakoś inną może wtedy wydłuży się czas nagrań. Może macie jakiś
    pomysły co można poprawić po chinolach
    W końcu to android ja mam 8,1
  • REKLAMA
  • #8 20620576
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 399
    Czas nagrywania uważam, że jest akceptowalny. Ja mam 70mai A400, na karcie 32GB mieści mi się trzy godziny nagrania przód i tył czyli na karcie 128 miałbym około 12 godzin. Na chinolu na karcie 32GB mieściła mi się tylko godzina nagrania z samej przedniej kamery.
    Odnośnie nagrywania na postoju, chyba powinieneś mieć specjalną przejściówkę do podłączenia kamery, czyli + i - do zasilania a trzeci kabel do drugiego plusa działającego tylko po przekręceniu stacyjny tak, żeby kamera wiedziała, że auto jest wyłączone i przełącza się w tryb parkingowy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił kamerę do nagrywania w lusterku, która miała zapewniać długi czas nagrywania na karcie 64 GB, jednak rzeczywisty czas wynosi tylko pięć godzin. Problemy dotyczą również odtwarzania plików, które są uszkodzone, oraz braku opcji nagrywania na ruch. Użytkownik zauważył, że aplikacja do zarządzania nagrywaniem nie pozwala na wybór formatu ani wielkości plików, co ogranicza czas nagrywania. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z niskiej jakości kart pamięci oraz braku odpowiednich ustawień w aplikacji. Użytkownik poszukuje alternatywnej aplikacji, która umożliwiłaby lepsze zarządzanie nagraniami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA