logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć dwie linie miejskie (zewnętrzne) ze sobą?

D.M 12 Paź 2005 15:54 1875 4
REKLAMA
  • #1 1892830
    D.M
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Jak najprościej pokonać nastepujący problem:
    Do dyspozycji mam dwie zewnetrzne analogowe linie miejskie (do każdej mogę dołączyc aparat) powiedzmy linię 1 i 2. Poszukuję urządzenia (nazwijmy go X) które wykona mi nastepującą rzecz:
    Dzwonię na linię 1 (z domu) -urządządzenie X odbiera połaczenie i natychmiast podnosi słuchawkę na linii 2 dając sygnał do wybrania numeru zewnetrznego.
    Wiem że takie rzeczy mozna osiagnąc na centrali ale to rozwiazanie nie wchodzi w rachubę. Powinno być możliwie ekonomiczne. (Potrzebuję zastosować dwa takie urządzenia X.)

Czy ktoś może naprowadzić mnie na jakieś rozwiazanie?
    dzięki
    Pozdr
    D.M
  • REKLAMA
  • #2 1901506
    marzoch
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Jak pamiętam to schemat takiego urządzenia było w Elektronice Praktycznej i się nazywa "Most telefoniczny", musisz sprawdzić w archiwach EP.
  • REKLAMA
  • #3 1901573
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2940
    Podaj maila do siebie to wyślę ci ten opis z EP.
  • REKLAMA
  • #4 1901667
    D.M
    Poziom 15  
    Dzięki za informację - mam już ten artykuł Z EP. Tylko że jest on za bardzo skomplikowany.....
    Tzn nie artykuł tylko samo urządzonko. (Zarówno od strony sprzętowej jak i obsługi). Zadając takie samo pytanie na pl.misc.telefonia zostałem skierowany na urządzonko jak w załączniku. I o to mi chodzi.....
    Tylko pytanie gdzie takie coś kupić (z fakturą). Tylko nie mówcie że proste, że tanie.... Nie mam zamiaru dokładać do czyjegoś interesu z własnej kieszeni :)
    Pozdr
    D.M
    Załączniki:
    • diverter.zip (13.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2364892
    D.M
    Poziom 15  
    Problem już rozwiązany - zamykam temat - rozwiązaniem jest urządzonko VPC1000 - koszt około 150 zł
REKLAMA