logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć subwoofer aktywny do amplitunera Pioneer VSX-321?

benzeraston 24 Paź 2020 15:11 3264 2
REKLAMA
  • #1 18997005
    benzeraston
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    Jestem nowy na forum i proszę o rade fachowców, przeszukałem forum i jakoś nie znalazłem odpowiedzi na mój problem, mam problem z podłączeniem subwoofera aktywnego FENTON SHFS10B do starego amplitunera Pioneer VSX-321. Przesyłam fotki subwoofera i amplitunera, może będzie to proste podłączenie, wole sam nie kombinować żeby nie popsuć nowego subwoofera. :)
    Wyjście na subwoofer w amplitunerze to zwykłe zaciski sprężynowe plus i minus, w subwooferze wejścia są na RCA i zaciski sprężynowe w sekcji high level in.
    Jeżeli będzie trzeba coś rozgałęziać poproszę o jakiś schemacik.
    Nie wiem czy można wklejać tu linki stron z instrukcjami użytkowania dlatego nie wklejam, ale do tego amplitunera i subwoofera są łatwe do znalezienia w przeglądarce.
    Z góry dzięki za odpowiedź
    Jak podłączyć subwoofer aktywny do amplitunera Pioneer VSX-321? Jak podłączyć subwoofer aktywny do amplitunera Pioneer VSX-321?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18997071
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1708
    Wyjścia FRONT L/R amplitunera, łączysz kablami kolumnowymi z wejściami HIGH LEVEL IN L/R subwofera.

Potencjometr FREQ subwofera, ustaw na słuch w przedziale godź 12-max.

Pozdrawiam.
  • #3 18998287
    benzeraston
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź, zrobiłem jak radziłeś i poskutkowało. Pozdrawiam
REKLAMA