Witam , przyszedł do mnie telewizorek LG32LD465:
chassis : LD01B.
po naciśnięciu przycisku stby głucha cisza zaczyna migać tylko radośnie czerwona dioda Stby
(w stby świeci się ciągle) . Po pomiarach okazało się , że zasilacz zostaje włączony poprzez MB wszystkie napięcia zasilacza są w normie.Po podaniu stanu wysokiego na pin inv_on podświetlanie działa - obstawiam,że zasilacz jest sprawny. Na płycie głównej natomiast przetwornice pracują lecz stwierdziłem, ze nec_micom UPD78F0513AGA nie włącza napięcia panel_VCC ,ktore zasila różne bloki.
Pierwsze co przyszło mi do głowy ,że rozprogramował się eeprom 24C16 współpracujący z micom przeprogramowałem ale bez efektu. Zaprogramowałem też pamięć spi_Flash 25L8005 ale to też nic nie zmieniło. Zastanawiam się co dalej zawartości NAND Flash nie posiadam.
Może mieliście taki przypadek ? w załączniku zamieszczam service manual do tego chassis.
Dzięki za wszelkie sugestie.
dodaje także foto chassis
Michał
chassis : LD01B.
po naciśnięciu przycisku stby głucha cisza zaczyna migać tylko radośnie czerwona dioda Stby
Pierwsze co przyszło mi do głowy ,że rozprogramował się eeprom 24C16 współpracujący z micom przeprogramowałem ale bez efektu. Zaprogramowałem też pamięć spi_Flash 25L8005 ale to też nic nie zmieniło. Zastanawiam się co dalej zawartości NAND Flash nie posiadam.
Może mieliście taki przypadek ? w załączniku zamieszczam service manual do tego chassis.
Dzięki za wszelkie sugestie.
dodaje także foto chassis
Michał