Witam serdecznie, po sezonie została mi jedna sztuka klimatyzacji 2,5kW marki Unical, fabrycznie ona nie posiada funkcji podtrzymywania +8 stopni w pomieszczeniu. Najniższa możliwa temp. w funkcji grzania to +16 stopni, a tyle nie potrzebuję w szopie na narzędzia/farby/słoiki itp. Co ciekawe techniczny bliźniak (wszystko to idzie z jednej fabryki - Bosch, Rotenso, Unical, Kaisai) Kaisai posiada ową funkcję fabrycznie, więc przyjmuję że komponenty są przystosowane do takiej pracy.
Pytanie brzmi, czy ktoś z Kolegów orientuje się w jaki sposób wymusić pracę, aby nie grzać więcej niż 8-10 stopni i żeby jednostka się nie zataktowała na śmierć (podlanie sprężarki cieczą) ?
Przychodzi mi do głowy regulator pokojowy i podłączyć zasilanie klimatyzacji przez przekaźnik.
Pytanie brzmi, czy ktoś z Kolegów orientuje się w jaki sposób wymusić pracę, aby nie grzać więcej niż 8-10 stopni i żeby jednostka się nie zataktowała na śmierć (podlanie sprężarki cieczą) ?
Przychodzi mi do głowy regulator pokojowy i podłączyć zasilanie klimatyzacji przez przekaźnik.