Witam, posiadam prostownik radziecki 6/12 V, czy jest możliwość dołożyć automat, który odłączy ładowanie po osiągnięciu pełnego naładowania akumulatora. Proszę o informację co mogę zrobić. Pozdrawiam.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambeny1971 napisał:Może pan narysować schemat jak to podłączyć ,i wykaz części ,mi wystarczy 12 v.
beny1971 napisał:Jestem trochę zielony z elektryki musiał by mi pan szczegółowo narysować jak to podłączyć .i jaka cena za gotową płytkę. Pozdrawiam.
aksakal napisał:Na zdjęciu schemat ochrony akumulatora przed przeładowaniem . Po osiągnięciu maksymalnego ustawionego napięcia prostownik odłącza się od sieci, a gdy napięcie spadnie do najniższego ustawionego napięcia, włącza się ponownie. Różnica między napięciem minimalnym a maksymalnym (histereza ) regulowana przez potencjometry. Jeśli masz zamiar samodzielnego wyrobu-wyłożę PCB.
aksakal napisał:Kolego,SQ5AZP ! Jestem bardzo zdziwiony, że fachowiec - elektronika serwis spawarek i prostowników nie zna produkcji nawet swojego własnego kraju! https://www.relpol.pl/Produkty/Przekazniki-Przemyslowe/Przekaznik-R15-3P