logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Win 10 - Brak dostępu do partycji po przełożeniu dysku do nowego komputera

p896 09 Lis 2020 22:41 1497 6
REKLAMA
  • #1 19033652
    p896
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Po przełożeniu starego dysku do nowego komputera nie mam dostępu do jednej z partycji. Przy próbie zmiany właściciela pojawia się taki komunikat :
    Win 10 - Brak dostępu do partycji po przełożeniu dysku do nowego komputera

Na tej partycji mam potrzebne dane. Pomoże ktoś?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19033922
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1584
    Wiersz polecenia uruchom jako administrator i wklep:
    takeown /F E:\ /R /D Y
    icacls E:\ /T /C /grant Administratorzy:F
  • REKLAMA
  • #4 19034195
    kaleron

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 2335
    A to jest partycja, czy jakiś zaszyfrowany kontener montowany jako partycja?
    Konto firmowe:
    Kaleron sp. z o. o.
    Hirszfelda 4/18, Jelcz-Laskowice, 55-231 | Tel.: 713XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kaleron.pl
  • #5 19035036
    p896
    Poziom 10  
    Stary komputer był na win 10. Skończył się, jak działał to dostęp do partycji miałem. Nowy komp jest też na win10.
    Po wklepaniu do wiersza poleceń oto co się pojawia : Win 10 - Brak dostępu do partycji po przełożeniu dysku do nowego komputera

Dodano po 56 [minuty]:

System plików ntfs
  • REKLAMA
  • #6 19038397
    p896
    Poziom 10  
    Dzięki pomocy WojtasJD- wykonaniu tego co mi polecił udało się odzyskać dostęp !!!
    Wielkie dzięki!!!!
  • #7 19038399
    p896
    Poziom 10  
    Dzięki pomocy WojtasJD- wykonaniu tego co mi polecił udało się odzyskać dostęp !!!
    Wielkie dzięki!!!!

Dodano po 1 [minuty]:

Wykonałem polecenia, które napisał WojtasJD.

Podsumowanie tematu

✨ Po przeniesieniu dysku z systemem Windows 10 do nowego komputera, użytkownik napotkał problem z dostępem do jednej z partycji, która była sformatowana w systemie plików NTFS. Po próbie zmiany właściciela partycji, pojawił się komunikat o błędzie. Użytkownik uzyskał pomoc od innego uczestnika forum, który zasugerował użycie poleceń w wierszu poleceń uruchomionym jako administrator, co pozwoliło na odzyskanie dostępu do danych na partycji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA