Witam,
przeczytałem wszystkie wątki o ekspresie Nivona NICR788...
U mnie objawy następujące:
- od jakiegoś czasu, przy parzeniu kawy nagle słychać było takie "syknięcie" i kawa przestawała lecieć. Pozostała ilość kawy wpływały do zbiornika na fiat
- problem się pojawiał co "którąś" kawę, potem kilka kaw było okej, ale potem znów to samo
- teraz już w ogóle kawa nie leci, ekspres mieli kawę, zaczyna się parzenie, ale wszystko idzie w zbiornik
- dodatkowo nie płucze się. Nabiera wodę, ale nic nie wylatuje - wszystko do ociekacza
- zauważyłem, że ciężko się wkłada blok zaparzacza do ekspresu (tak jakby nie trafiały ząbki w ten trzpień, który kręci)
- płukanie spieniacza działa.
Co zrobiłem:
- rozebrałem zawór 4bar i tam nie widać zakamienienia. Rurki drożne
- kolanko wygląda ok, nie ma przecieku
- nie wiem, czy dobierać się do górnego zaworu w zaparzaczu...
- wyczyściłem zawór spustowy, ale nie wymieniłem (powinienem?)
- zamówić oringi?
Czy można gdzieś dostać zawleczki do rurek w ekspresie? Np przy tym zaworze 4bar?
Proszę o pomoc. Dziękuję.
przeczytałem wszystkie wątki o ekspresie Nivona NICR788...
U mnie objawy następujące:
- od jakiegoś czasu, przy parzeniu kawy nagle słychać było takie "syknięcie" i kawa przestawała lecieć. Pozostała ilość kawy wpływały do zbiornika na fiat
- problem się pojawiał co "którąś" kawę, potem kilka kaw było okej, ale potem znów to samo
- teraz już w ogóle kawa nie leci, ekspres mieli kawę, zaczyna się parzenie, ale wszystko idzie w zbiornik
- dodatkowo nie płucze się. Nabiera wodę, ale nic nie wylatuje - wszystko do ociekacza
- zauważyłem, że ciężko się wkłada blok zaparzacza do ekspresu (tak jakby nie trafiały ząbki w ten trzpień, który kręci)
- płukanie spieniacza działa.
Co zrobiłem:
- rozebrałem zawór 4bar i tam nie widać zakamienienia. Rurki drożne
- kolanko wygląda ok, nie ma przecieku
- nie wiem, czy dobierać się do górnego zaworu w zaparzaczu...
- wyczyściłem zawór spustowy, ale nie wymieniłem (powinienem?)
- zamówić oringi?
Czy można gdzieś dostać zawleczki do rurek w ekspresie? Np przy tym zaworze 4bar?
Proszę o pomoc. Dziękuję.