logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3410 - Czy karta gwarancyjna wystarczy bez dowodu zakupu?

moro25 14 Paź 2005 10:14 1697 6
REKLAMA
  • #1 1897412
    moro25
    Poziom 24  
    Ocena: 26
    Witam. Jakis czas temu kupiłem nowa nokie 3410 i chodzi mi o to czy jest ona na gwarancji?? Mam do niej wypisaną kartę gwarancyjną, ale nie mam dowodu zakupu. Czy wystarczy sama karta gwarancyjna aby oddać telefon do naprawy na gwarancji?? Czy trzeba mieć też dowód zakupu telefonu?? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1897455
    ivorpl
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    z tym to już różnie bywa, ja mam również do swojego fona kartę gwarancyjną bez dowodu zakupu :( i w jednym serwisie nie chcieli mi przyjąc, natomiast w sklepie, z którego była pieczątka na karcie gwarancyjnej bez problemu przyjęli, życzę powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 1897456
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Normalnie karta gwarancyjna bez dowodu zakupu jest nie ważna ale jak znasz miejsce jej kupna i trafisz na porządnego sprzedawcę to może Ci przyjąć ten telefon do naprawy.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #4 1897530
    Sir.Paulo
    Poziom 12  
    Teoretycznie karta jest nie ważna bez dowodu zakupu (pisze w karcie gwarancyjnej o tym). Praktycznie to przeważnie przyjmują. Zależy na kogo trafisz :)
  • #5 1897566
    misiek27
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Wszystkie autoryzowane serwisy nokia do napraw gwarancyjnych wymagaja z dokumentów gwarancje i dowód zakupu . Może byc to paragon , faktura zakupu . Wiec jesli sprzedawca przyjmujacy zlecenie naprawy nie widzi tych dokumentów to moze odmówic przyjecia . niestey takie sa wymogi serwisu

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 1897631
    vymiathatch
    Poziom 31  
    Ocena: 114
    hey misiek to dlaczego naprawiam takie fony co? macie racje dowod jest wazny ale jak juz wspomnial misiek MOZE odmowic przyjecia
  • #7 1898801
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    To prawda, że różnie z tym bywa.
    Klienci idą np. do Plusa i odmawiają im przyjęcia tego telefonu ale po kilkunastu minutach kiedy ja idę z tym samym telefonem bez dowodu zakupu, do tego samego człowieka, który odmówił przyjęcia bez wachania go wysyła. A to tylko dlatego, że go znam.
    Ale coraz częściej wspomina mi, że paragon lub faktura będzie potrzebna.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W przypadku telefonu Nokia 3410 karta gwarancyjna bez dowodu zakupu teoretycznie nie jest ważna, ponieważ autoryzowane serwisy wymagają zarówno karty gwarancyjnej, jak i dowodu zakupu (paragon lub faktura) do realizacji napraw gwarancyjnych. W praktyce jednak zdarza się, że serwisy lub sprzedawcy, zwłaszcza ci znani klientowi lub z pieczątką na karcie gwarancyjnej, mogą przyjąć telefon do naprawy bez dowodu zakupu. Ostateczna decyzja zależy od polityki serwisu i osoby przyjmującej zgłoszenie, co powoduje różnice w podejściu do realizacji gwarancji bez dokumentu zakupu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA