logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaką pralkę kupić. Electrolux EW7F348SP czy jakaś inna?

27 Lis 2020 09:23 2469 11
REKLAMA
  • #1 19072281
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 19072536
    Piter3040
    Poziom 25  
    Ocena: 266
    No to już podjąłeś decyzje:) Każda upierze. Bo rozumiem ze szukasz pralko suszarki? czy oddzielnie?
  • REKLAMA
  • #3 19072701
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 19073196
    Piter3040
    Poziom 25  
    ALe co to znaczy lepszej pralki?? Na jakich funkcjach ci zależy? oczywiście prócz prania? co ma znaczenie dla ciebie?

Jako ciekawostkę właśnie dostałem informacje od Samsunga ze przy zakupie pralki lub suszarki koszt na pranie w prezencie:) Od lat używam tej marki i chwale sobie. Ale ta twoja co pokazałeś prawie identyczna z wyglądu jak mój Samsung. Będzie dobra...
  • #5 19073496
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #6 19075867
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 19076142
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 19076400
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #9 19076683
    Piter3040
    Poziom 25  
    Pralki chodzą dość cicho dzisiaj. Ważne by dobrze wypoziomować. Jeśli mamy silnik inverterowy to pralka ciszej pracuje znacznie. Jednak nie da się wymienić łożysk a trzeba cały bęben. Ale są cichsze. Co do awaryjności to różnie jest. Znajomemu Samsung wytrzymał 5 lat, sąsiadce Elektrolux tylko 3 lata. A ja miałem Indesit 8lat. Ale nie znaczy ze tak samo będzie u ciebie. Na pewno ważne czy pralkę używa jedna osoba czy rodzina 5 osobowa gdzie będzie pracowała znacznie częściej. Te same pralki u jednych pracują wiele lat a u innych nie. Wszystko jest dziś tak robione by się psuło po 3-4 latach. W pralkach moich czy znajomych nie słyszałem by się pompa uszkodziła. Zazwyczaj łożyska padały. Komuś tam grzałka. Mnie w Indesit komputer po 2ch miesiącach, ale że była na gwarancji to serwis wymienił. Chodziła 8 lat jak mówiłem. Osobiście uważam że nie warto przepłacać. Pralki są dziś tanie i za 1000-1200zł można kupić przyzwoitą pralkę. Pralka za 2000tyś nie musi pracować dłużej ani prać lepiej:)
  • #10 19076734
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #11 19076816
    Piter3040
    Poziom 25  
    Za 200zł nikt nie rozetnie bębna później nie poskleja i jeszcze nie przyjedzie by wymontować bęben i zamontować na nowo. Demontując przy tym połowę pralki:)
    Jak u mnie po 8 latach poszły łożyska w Indesit to miałem wybór kupić nowy zespół piorący za 550zł (samemu zamontować)
    lub zawieźć do gościa z OLX który za 350zł powiedział ze spróbuje naprawić. Rozmawiałem też z serwisem pralek ale nie autoryzowanym tylko ogólnym który wszystko naprawia i powiedzieli ze w 8letniej pralce zaraz cos następnego się zacznie sypać i by lepiej pomyśleć o nowej. A po takich naprawach często kończy się zalaniem sąsiada:)
    Więc wolałem dołożyć jeszcze 500zł i zamiast nowy bęben kupić pralkę:)
  • #12 19076820
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pralki Electrolux EW7F348SP, aby dopasować ją do planowanej suszarki tej samej marki. W dyskusji poruszane są kwestie jakości wykonania, awaryjności oraz głośności pracy urządzeń. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi markami, takimi jak Samsung, Bosch i Gorenje, wskazując na różnice w trwałości i funkcjonalności. Zwracają uwagę na znaczenie silnika inverterowego dla cichej pracy oraz na koszty naprawy łożysk w pralkach. Wskazują również, że pralka będzie intensywnie używana w pięcioosobowej rodzinie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA