No ale moja WS12X460PL ma cięzko chyba "dokręcić" do 1200 (mimo że to sie ustawi) - chyba własnie albo ten czujnik stabilności jej nie pozwala, albo ... brak jej czasu aby jeszcze zrobic ostatni etap przyśpieszania. Kończąc pranie wirowaniem, skraca sobie często np z 8min nagle na 2 albo 1min (na wyświetlaczu).[/quote]
Moj BOSCH WAE28460FF , kupiony awaryjnie w sierpniu ub. roku, ma to samo, czasami z 8 min. schodzi od razu na 2 lub 1 min. Wezwany w ramach gwarancji pan technik powiedzial, zeby sie tym wcale nie przejmowac, bo programator nie zegarek i czas wyswietla tylko w przyblizeniu. Tez mi to wygladalo dziwnie, ale skoro, ponoc, wszystkie tak maja...
A co do odwirowywania, to tez chyba w przyblizeniu, bo ten BOSCH ma (teoretycznie) 1400 obr., a druga pralka, Miele Novotronic W150S z 2001 roku (juz szczesliwie naprawiona), kreci 1300, i mimo to mam wrazenie, ze jakies to pranie z Miele "suchsze" wychodzi po 1300 niz z BOSCH-a po 1400, choc i tak powyzej 1200 obrotow wlasciwie nie powinno byc specjalnej roznicy. A czy ta Twoja pralka jest idealnie wypoziomowana? (moje tylko tak z grubsza, bo w kotlowni, gdzie mam pralnie, jest nierowna posadzka).
Dodano po 19 [minuty]:
Kuuurde - po francusku ... no comprende całkowicie

Gdyby było po angielsku to co innego ...
Myśle jednak że tego typy forach mozna coś tam powiedziec jednak ...

Mysle ze nie naruszysz aż tak ich praw autorskich
"Lave-linge" - to cos pewnie o praniu, pozatym nic nie rozumiem i pewnie już dalej linka nie ma, tylko opis jest co niby tam jest ... Kończąc pranie wirowaniem, skraca sobie często np z 8min nagle na 2 albo 1min (na wyświetlaczu).[/quote]
"Lave-linge" to pralka, pisza tam ogolnie o tym tescie, ze plukanie we wszystkich aktualnych pralkach to katastrofa, i ze, mimo iz narzekaja na to plukanie od ponad 4 lat, to z roku na rok jeszcze sie pogarsza (robia test pralek raz do roku). Jesli chce sie zobaczyc caly test, z nazwami konkretnych modeli i uzyskanymi przez nie wynikami, to trzeba kliknac w to zdanie na koncu "wiecej szczegolow-tylko dla abonentow" i zaplacic im, niestety. Testuja i porownuja nastepujace parametry: jakosc prania, plukania i wirowania oraz zuzycie wody i pradu na poszczegolnych programach, poziom halasu, jasnosc instrukcji i latwosc obslugi, oraz stosunek ceny do jakosci. Nie kontroluja tu natomiast solidnosci i awaryjnosci poszczegolnych marek (zreszta test dotyczy konkretnych modeli, ok. 12, a nie marek), i moze np. wygrac Miele bok w bok z Aristonem lub Whirpoolem (choc w innej ankiecie dotyczacej niezawodnosci pralek-8 tysiecy ankietowanych- te 2 marki znalazly sie na szarym koncu). A o co konkretnie chcialbys zapytac?