logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skrzypienie sprężyny w systemie Tilttech fotela Diablo Chairs X-Ray - czy można naprawić w domu?

kubagamer 27 Lis 2020 19:04 7194 7
REKLAMA
  • #1 19073520
    kubagamer
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    witam mam problem z fotelem diablo chairs x ray mój fotel skrzypi ale to nie zawiasy tylko sprężyna w Tilttech . czy da się to jakoś normalnie domowymi sposobami załatwić czy też trzeba nowy system kupić . Z góry dziękuje za pomoc . Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19074384
    kubagamer
    Poziom 6  
    chłopie napisałęm sprężyna w tilt ta od regulacji oporu a wd 40 tylko wysuszy i nic więcej nie zdziała
  • REKLAMA
  • #4 19074445
    sunrise84
    Poziom 42  
    Ocena: 876
    Chłopczyku a ja napisałem abyś wstawił fotkę tej sprężyny i mechanizmu .
    Pytałeś o domowy sposób naprawy tego problemu więc dostałeś odpowiedź .
    WD-40 nic nie wysuszy bo to nie izopropanol ani rozpuszczalnik nitro .

Btw. mniej zabawy na ręcznym siedząc na tym fotelu podczas oglądania nieprzyzwoitych filmów . To nie będzie ci fotel skrzypiał .
  • #5 19074483
    kubagamer
    Poziom 6  
    mam 18 lat i jak mam zrobić zdj sprężyny gdy jej porostu nie widać bo jest zabudowana a wykręcić całkowicie się nie da
  • #6 19074500
    sunrise84
    Poziom 42  
    Więc napisz do producenta fotela i opisz problem .
    My tutaj z fusów nie wywróżymy rozwiązania nie widząc sposobu mocowania i mechanizmu . Chyba to jasne jest dla Ciebie .
    Masz problem wstawić fotkę lub chociaż spróbować jakoś to rozmontować to nie oczekuj że my ci tutaj na odległość pomożemy .

Po prawej stronie fotela jest mechanizm tilttech Gear , tam są dwie śrubki mocujące maskownice , odkręć zdejmij maskownicę i to samo z drugiej strony , ale na moje oko problem będzie pod siedziskiem tam gdzie jest teleskop do regulacji wysokości siedzenia .
  • #7 19074522
    Jawi_P
    Poziom 36  
    Ocena: 704
    sunrise84 napisał:
    A na szybko jakies WD-40 , tata pewnie ma gdzieś w domu .

WD-40 to nie jest najlepszy środek smarujący. Dobry do usuwania rdzy, smarowania dużych powierzchni, drobnych elementów gdzie konieczna jest penetracja. Wypłukuje inne smary bo zawiera duże ilości nafty/alkoholu.
  • REKLAMA
  • #8 19074528
    sunrise84
    Poziom 42  
    Wiem że nie najlepszy ale jak pomóc komuś nie widząc problemu na zdjęciach .
    Podałem najprościejsze rozwiązanie .
    Moim zdaniem wytarła się teflonowa podkładka oddzielająca sprężyne od mocowania jej do podstawy fotela .
    Nie da się pomóc komuś nie widząć problemu .
    Tak więc sorry .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z fotelami Diablo Chairs X-Ray, gdzie sprężyna w systemie Tilttech skrzypi. W odpowiedziach sugerowane są różne podejścia do rozwiązania problemu, w tym użycie WD-40, jednak podkreślono, że może to nie być skuteczne, a wręcz może wysuszyć smar. Użytkownik został zachęcony do przesłania zdjęć sprężyny, aby lepiej zrozumieć problem, oraz do kontaktu z producentem w celu uzyskania pomocy. Wskazano również na możliwość rozmontowania maskownicy mechanizmu Tilttech, aby zdiagnozować źródło skrzypienia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA