Witam, niedawno kupiłem sobie na allegro c100. Wydawało mi się, że telefon ma słabą baterię, bo po naładowaniu na full, bateria trzymała moze z godzinę. Kupiłem więc nową oryginalną baterię do tego telefonu, a tu okazuje się że z nową jest ten sam problem. Bateria nie formatowana, więc pierwszy raz baterie ładowałem 12h, odłożyłem telefon, nie grałem, nie odtwarzałem dzwięków, poprostu telefon tylko sobie leżał i po 2 godzinach "bateria rozładowana" i telefon się wyłączył. Przy sprawdzaniu stanu baterii kodem *#9998*228#.
Type: 0 lub Unknow
Volt: i tu się dzieją dziwne rzeczy bo raz sie zmniejsza drastycznie z 4076 na 3600 potem na 3800 mV i tak skacze.
Temp: z temperaturą jest podobnie bo raz jest 25'C a raz jest -7'C i też skacze różnie.
TxLevel: 5
Gdy telefon sie sam wyłączy i polezy chwilę to po ponownym uruchomieniu telefonu bywa że bateria jest rozładowana a bywa też czasem że jest na full naładowana. I znowu potrfi trzymać jakiś czas a za chwilę od razu z trzech kresek bateri pokazuje jedną lub całkiem się wyłącza.
Wie ktoś na czym moze polegać problem? Telefon pozatym jest chyba w porządku bo nie gubi sieci, smsy wysyła i odbiera z rozmowami też nie ma problemu.
Proszę o pomoc, i z góry dziękuje.
Type: 0 lub Unknow
Volt: i tu się dzieją dziwne rzeczy bo raz sie zmniejsza drastycznie z 4076 na 3600 potem na 3800 mV i tak skacze.
Temp: z temperaturą jest podobnie bo raz jest 25'C a raz jest -7'C i też skacze różnie.
TxLevel: 5
Gdy telefon sie sam wyłączy i polezy chwilę to po ponownym uruchomieniu telefonu bywa że bateria jest rozładowana a bywa też czasem że jest na full naładowana. I znowu potrfi trzymać jakiś czas a za chwilę od razu z trzech kresek bateri pokazuje jedną lub całkiem się wyłącza.
Wie ktoś na czym moze polegać problem? Telefon pozatym jest chyba w porządku bo nie gubi sieci, smsy wysyła i odbiera z rozmowami też nie ma problemu.
Proszę o pomoc, i z góry dziękuje.