Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[WZMACNIACZ]PW 3015 problem

14 Paź 2005 23:04 1286 6
  • Poziom 11  
    Mam wzmacniacz UNITRA PW 3015 i po wlaczeniu slychac buczenie.Tranzystory BD911 i BD912 oraz BD137 i BD138 są wymienione na nowe.Co moze byc jeszcze nie tak??
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 42  
    Witam! Przede wszystkim sprawdź czy jest 0 na wyjściu, jak będzie parę wolt, to też będzie buczeć, za duży prąd spoczynkowy, też objawia się buczeniem, oprócz nadmiernego nagrzewania się tranzystorów, zła filtracja przedwzmacniaczy, też da o sobie znać w ten sam sposób, no i tak jak kolega wspomniał, sprawdź główną filtrację.
    Pozdrawiam
  • Poziom 11  
    Które to mogą być tranzystory w przedwzmacniaczu?
  • Poziom 11  
    Dzieki za podpowiedzi, jeden kanał ruszył ale coś przerywa i jak sie da wiecej niż na polowe glosu membrana dostaje silnych drgań.Jaki jest tego powód?

    Dodano po 5 [godziny] 13 [minuty]:

    Po przełożeniu elementów z drugiego kanału który działa, Bd137 Bd138 i BD911 i Bd 912 do pierwszego kanalu buczy glosnik i transformator.Pomozcie!!! Z gory dzieki

    Dodano po 31 [minuty]:

    SORRY za ponawianie pytań.Teraz w tym nie dzialajacym kanale jest mocnyefekt pierdzenia.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 11  
    a jeszcze jedno jeden kanał tak jak pisałem działa bez wniku i w drugim jak nie ma bd 137 to gra głosno ale trzeszcząco jezeli włoze bd 137 to automatycznie następuje sprzęzenie układy koncówki wkładałem w działający kanał i działają prosze o odp