logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat i lokalizacja mas w Golfie 3 1.4 - przyczyna palenia cewek

Erroo 04 Gru 2020 14:30 732 8
REKLAMA
  • #1 19089324
    Erroo
    Poziom 3  
    Witam miał by ktoś schemat lub wie ktoś gdzie są wszystkie masy w golfie 3 1.4 ponieważ pali mi cewki z 3 razy zgaśnie a potem już wcale nie odpala na cewce w ogóle nie ma prądu komputer był sprawdzany i jest dobry wiec szukam mas
  • REKLAMA
  • #2 19089389
    swierszcz.uk
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Masę masz jak w każdym aucie
    Akumulator - karoseria - karoseria - skrzynia biegów zazwyczaj
    Do tego może być np karoseria poduszka silnika
    Możesz dorzucić masę na chwilę akumulator silnik żeby spr czy coś to da

Dodano po 1 [minuty]:

W sensie czy to faktycznie masa
    Masę zawsze się podpina od bateri do karoserii a z tego samego punktu z karoseria idzie do silnika skrzyni biegów poduszki silnika różnego rodzaju są rozwiazania
  • REKLAMA
  • #3 19089910
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4218
    Jasnobrązowy kabel we wtyczce i opcjonalnie masa z obudowy cewki do silnika - taka cienka plecionka.
    Domyślam się że pali nowe cewki? A konkretnie moduł zapłonowy? Nowe cewki dostępne w sklepie są kiepskiej chińskiej jakości. Kup używaną od dowolnego vw seat skoda i będziesz zadowolony
  • #4 19090355
    frankrom
    Poziom 19  
    Ocena: 151
    decybel91 napisał:
    Nowe cewki dostępne w sklepie są kiepskiej chińskiej jakości. Kup używaną od dowolnego vw seat skoda i będziesz zadowolony

Potwierdzam. Ja w ten sposób spaliłem 3 sztuki m.in. Beru. Kupiłem używaną w metalowej obudowie i problem sie skończył.
  • REKLAMA
  • #5 19090889
    Erroo
    Poziom 3  
    No a jak to się tak dokładniej nazywa bo szukam na internecie jak to wygląda żeby wiedzieć orientacyjnie ale nic nie mogę znalesc
  • #6 19091009
    frankrom
    Poziom 19  
    Cewka zapłonowa się to nazywa.
  • REKLAMA
  • #7 19091112
    Erroo
    Poziom 3  
    To ja wiem ale pokazują mi się same chińskie jakieś. A od Passata b3 będzie pasować nie spali jej?
  • #8 19091130
    frankrom
    Poziom 19  
    To szukaj w używanych.
  • #9 19091857
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4218
    Będzie pasować. Wtyczka na 3 piny kazdy vw miał takie same.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem palenia cewek zapłonowych w Golfie 3 1.4, związany z niewłaściwym połączeniem masy. Użytkownicy wskazali, że masa powinna być podłączona od akumulatora do karoserii, a następnie do silnika i skrzyni biegów. Zwrócono uwagę na jakość nowych cewek, sugerując zakup używanych komponentów, które są bardziej niezawodne. Użytkownicy potwierdzili, że cewki zapłonowe z innych modeli VW, takich jak Passat B3, będą pasować i nie powinny powodować problemów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA