logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 - niebieski wyświetlacz po flashowaniu, jak naprawić?

mirek0412 15 Paź 2005 11:43 1299 7
REKLAMA
  • #1 1900300
    mirek0412
    Poziom 11  
    Po przecięciu tespoita i z fleszowaniu martwego mam niebieski wyświetlacz robienie kontrasyu nic nie daje co na to poradzić
  • REKLAMA
  • #2 1900373
    przema72
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    w tych siemensach są chyba jakieś wadliwe wyswietlacze ja u siebie 2 miałem u obydwuch tp robiłem u jednego wyswietlacz był popsuty ( wszystka działało ale wyś był niebieski , przełożyłem od m55 i działał) , potem w drugim c60 wyś pad po ok 2 miesiącach i ten sam problem swieci na niebiesko
  • REKLAMA
  • #3 1900403
    libra12
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    mozna to naprawic Siemens Eeprom Tools poszukaj jest temat na elce
  • REKLAMA
  • #5 1902592
    robal30
    Poziom 20  
    nic nie zaszkodzi jak sprobujesz wgrac mu blooka opis jak robic w programie powinno pomoc chyba ze matrix ma racje i tylko wymiana wyswietlacza i x55 contrast umnie dziala na win98
    Załączniki:
    • kontrast siemens.rar (78.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 1902598
    robal30
    Poziom 20  
    przepraszam nie matrix tylko PRZEMA72
  • REKLAMA
  • #8 1903007
    karwos
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Solucja na kontrast pod Tornado
    Teoretyczna obsluga siemensow x3x x4x x5x x6x
    TP nie potrzebny ;)))
    jesli ktos bylby chetny do testow to
    bardzo prosze ;))))

Jak to dziala?
    1. Init UFSx
    2. Zakladka Siemens
    3. Podlaczasz wylaczony telefon
    4. ENTER SERVICE MODE
    5. Naciskasz wlacznik w telefonie
    6. Czekasz az telefon wjedzie w service moed
    7. Ustawiasz suwakiem kontrast ktory Ci pasuje (obserwujesz ekran telefonu)
    8. Naciskasz write i cieszysz sie

Nie potrzeba zadnych kabli com... po prostu tornado ;)))

https://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=127874

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Po flashowaniu telefonu Siemens C60 pojawia się problem z niebieskim wyświetlaczem, który nie reaguje na regulację kontrastu. Przyczyną może być uszkodzony ekran, co potwierdzają przypadki wadliwych wyświetlaczy w modelach C60 oraz M55. Próby naprawy kontrastu za pomocą narzędzi Siemens Eeprom Tools lub programów typu Tornado mogą pomóc, jeśli problem wynika z błędnych ustawień kontrastu w pamięci EEPROM. Procedura obejmuje wejście w tryb serwisowy przez UFSx i regulację kontrastu suwakiem, bez konieczności użycia kabli COM. Jeśli jednak ekran jest fizycznie uszkodzony, jedynym rozwiązaniem jest jego wymiana, np. na ekran z modelu M55, który jest kompatybilny z C60. Modele MC60 i S55 również są wspomniane, przy czym ekran od S55 nie pasuje do C60.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA