logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Philips 42PFL7665H/12: Awaria po podłączeniu lutownicy, brak sygnału HDMI, kod błędu 15

habs 09 Gru 2020 23:53 543 2
  • #1 19102926
    habs
    Poziom 12  
    Ocena: 27
    Witam
    Mam mały a może i duży problem , dlatego zwracam się z prośbą o pomoc , może rozwiązywaliście taką awarię .
    Tv ma 10 lat , a obrazu może mu pozazdrościć niejeden nowy odbiornik , i szkoda mi się go pozbywać .
    Po podłączeniu lutownicy , wywaliło korki w mieszkaniu . Załączyłem bezpieczniki i okazało się że lutownica narobiła trochę szkód , padł dekoder tv upc - sygnał wypluwa tylko po euro , telewizor - dioda standby migała dwa razy , i amplituner - też tylko dioda standby .
    Przestudiowałem internet w poszukiwaniu wskazówek pomocnych w rozwiązania problemu z tv .
    Zdobyłem serwisówkę i uruchomiłem tryb SDM ( zwarcie punktu sdm do masy ), który diodą wygenerował kod błędu 15 - Problem inicjacji platformy PNX z powodów sprzętowych , uszkodzona płyta SSB .
    Po tym zabiegu tv z martwych wstał , w trybie serwisowym SAM , nie wykazał żadnych błędów , ale nie chce odbierać żadnego sygnału po hdmi .
    Co więcej zablokowywuje wyjście fonii w dekoderze upc , trzeba go resetować by powróciła .
    W menu serwisowym nie widać hdmi 1 tylko 2 i 3 , czy tak powinno być ?
    Philips 42PFL7665H/12: Awaria po podłączeniu lutownicy, brak sygnału HDMI, kod błędu 15
    Proszę o podsunięcie jakiegoś rozwiązania .
  • #2 19108618
    habs
    Poziom 12  
    Winowajca chyba znaleziony , wypalona dziura w SIL9287BCNU , mam nadzieję że tylko on padł .
    Philips 42PFL7665H/12: Awaria po podłączeniu lutownicy, brak sygnału HDMI, kod błędu 15
  • #3 19265025
    habs
    Poziom 12  
    Zakupiłem drugą płytę, wymiana scalaka nie przyniosła rezultatu.
REKLAMA