logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wycieraczki Peugeot 508, po wyjęciu kluczyka nadal działają

gupigupi 13 Gru 2020 03:56 12498 8
REKLAMA
  • #1 19110150
    gupigupi
    Poziom 4  
    Ocena: 13
    Witam, problem polega na tym że wycieraczki same działają nawet po wyjęciu kluczyka, nie reagują na manetce, nie działa spryskiwacze, czy to uszkodzona manetka czy jakiś bezpiecznik?
  • REKLAMA
  • #2 19110160
    robarek
    Poziom 25  
    Ocena: 161
    Obstawiałbym przełącznik pod kierownicą.
  • #3 19110218
    dabu
    Poziom 32  
    Ocena: 694
    Manetka jest tylko elementem sterującym, sygnał leci do bsi, bsi wysyła polecenie do bsm, tam jest układ wykonawczy, przekaźniki. Pewnie sklejony przekaźnik.
  • REKLAMA
  • #4 19110509
    gupigupi
    Poziom 4  
    Kolego a gdzie szukać tego przekaźnika,? I nadmieniam muszę odłączyć akomulator żeby przestały działać, szukałem w necie nawet bezpiecznika ale nie mogłem znaleźć,
    Spryskiwacze też nie działają,
    I jeszcze jedno pytanko czy da się naprawić przełącznik?
    Pozdrawiam

Dodano po 9 [minuty]:

Aha, na innych forach znalazłem takie stwierdzenie, że,,,
    Jeżeli działa spryskiwacze to w takiej sytuacji to przekaźnik, a jeżeli nie działa spryskiwacze to przełącznik,,,
    Nie wiem czy się tym sugerować?

Dodano po 2 [godziny] 11 [minuty]:

Niby taki wspaniały net, a nie można znalezdz szczegółowego opisu bezpieczników i przekaźników, no masakra
  • #5 19112146
    dabu
    Poziom 32  
    Ocena: 694
    Diagnostyka prawdę powie.
  • REKLAMA
  • #6 19112472
    gupigupi
    Poziom 4  
    Niby, powie i jutro się wybieram,
    Nie dało mi to spokoju i rozebrałem manetke, były skrzywione dwie blaszki, czy coś w tym rodzaju, ale nie wydaje mi się by to był właśnie ten problem, rano założę a pop wieczór napisze, no chyba że auto zostanie u elektryka

Dodano po 1 [minuty]:

Niby, powie i jutro się wybieram,
    Nie dało mi to spokoju i rozebrałem manetke, były skrzywione dwie blaszki, czy coś w tym rodzaju, ale nie wydaje mi się by to był właśnie ten problem, rano założę a pop wieczór napisze, no chyba że auto zostanie u elektryka
  • REKLAMA
  • #7 19115037
    gupigupi
    Poziom 4  
    Problem zwerefikowany Uszkodzona elektronika z wyraźną niebieską korozją i uszkodzoną płytką PCB
  • #8 19115469
    robarek
    Poziom 25  
    Ocena: 161
    Piękne! Gdzie to się znajduje? Możesz napisać? Czym zalane? Karmił ktoś noworodka :)
  • #9 19115553
    gupigupi
    Poziom 4  
    Hehe dobre,,,
    W potszybiu, silniczka od wycieraczek zalane woda, deszcz, mycie auta i stało się,,,

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wycieraczkami w Peugeot 508, które działają nawet po wyjęciu kluczyka, a także nie reagują na manetkę i nie działają spryskiwacze. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym uszkodzenie przełącznika pod kierownicą oraz sklejony przekaźnik w układzie BSI/BSM. Użytkownik rozebrał manetkę, zauważając skrzywione blaszki, ale nie jest pewien, czy to jest przyczyną problemu. W końcu odkrył, że silniczek wycieraczek był zalany wodą, co mogło być przyczyną awarii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA