logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Krups EA892D – wyłącza się po nagrzaniu, nie łączy z aplikacją

domis33 13 Gru 2020 12:51 1887 5
REKLAMA
  • #1 19110702
    domis33
    Poziom 15  
    Ocena: 218
    Witam kolegów.
    Mam Krupsa z serii EA 89, który po włączeniu przeprowadza wstępne nagrzewanie i wyłącza się z komunikatem włącz ponownie lub użyć aplikacji. Niestety aplikacja nie łączy się z telefonem. Może coś podpowiecie, co dalej z tym problemem?
  • REKLAMA
  • #2 19257534
    arson18
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    miałem to samo, tak podpowiedzieli mi admin north.pl:
    "wygląda na problem z modułem sterowania"
    z tego co na forach sie dowiedziałem to częsta usterka serii ea89**
  • REKLAMA
  • #3 19263657
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3334
    W pierwszej kolejności weryfikacja czujnika ntc oraz napędu dystrybutora.

North pl z całym szacunkiem dla nich - tam są sprzedawcy, którzy w większości nigdy nie trzymali śrubokrętu, więc ich opinie serwisowe traktować z dystansem ;)
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • REKLAMA
  • #4 19266545
    pawel330k
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    U nie ten sam problem. Komunikat pojawia się po próbie załączenia modułu grzewczego do wstępnego podgrzewania (słychać przekaźnik). Myślę właśnie, że to może być czujnik NTC lub moduł grzewczy. Na pompę tu nic nie wskazuje, bo ona na tym etapie się jeszcze nie włącza o ile pamiętam. Od dwóch dni pojawił się kilka razy ten komunikat, ale po odłączeniu i podłączeniu ekspres działał. Teraz już się nie załączy. Na razie nie mam czasu się tym zająć, jak by ktoś miał rozwiązanie to było by super. Ja jestem z okolic Rzeszowa, ciekawi mnie jaki może być koszt zlecenia naprawy tej usterki serwisowi.
  • REKLAMA
  • #5 19275291
    pawel330k
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Oddałem do serwisu, ale wymienili cały kocioł więc w sumie tak jakby pół ekspresu. Skoro to nie czujnik temperatury więc może rzeczywiście coś z tym napędem jest, albo bojlerem. U mnie koszt naprawy wyszedł 468 zł.
  • #6 20756936
    wierusz32
    Poziom 2  
    Ocena: 12
    Witam.
    U mnie było trochę inaczej.
    Miałem wycieki wody z ekspresu i postanowiłem wymienić cały kocioł.
    I się zaczęło. Problemy z pracą, ciągłe napełnianie albo nie prawidłowa praca, uruchom ponownie.
    W końcu wymieniłem krańcówkę która jest na samym dole pod tłokiem na tą ze starego kotła.
    Wszystko wróciło do normy i ekspres funkcjonuje poprawnie.
REKLAMA