Dzięki. Mam serwisuwkę, czytam, ale na razie nie dokopałem się do przydatnych i wyjaśniających to zjawisko informacji. Mój angielski jest taki sobie i przebrnięcie prze serwisówkę zajmuje mi trochę czasu. Teraz mam kolejny problem, revox zaczął gnieść taśmy. Lubi początki taśm i szczególnie chromowe ale nie gardzi też żelazówkami. Boję się już wkładać dobrą chromówkę bo zaraz za rozbiegówką słyszę nienawistny dżwięk gniecionej taśmy. Natychmiast wyłączam ale zawsze trochę złapie. Kolejny problem to to że przy przewijaniu, i w lewo, i w prawo zatrzymuje się i trzeba wielokrotnie naciskać klawisz przewijania żeby dojść do początku lub do końca taśmy. Serwisant sprawdzał obydwa silniki przewijające ale tylko zewnętrznie. Pomierzył napięcia i stwierdził, że napięcia zasilania są rzędu 18V, gdzie przy identycznym revoxie, którego ma na warsztacie napięcia zasilania wynoszą 12V. Czy możliwe żeby były różne wersje silników w B710 MkII? Magnetofon był już trzy razy w serwisie. Wydałem sporo kasy a wygląda, że to nie koniec. Kupując go jako trochę uszkodzony, wcale za nie małe pieniądze, ale ogólnie działający, liczyłem że tego czołgu nie da się zajechać i że uszkodzenia nie będą duże i dadzą się naprawić ale w praktyce wygląda to inaczej. Mój serwisant nie może sobie z tym poradzić. Znowu go wyślę, to będzie 4-y raz ale trochę już tracę nadzieję na doprowadzenie go do dobrego stanu. Ma momenty dobrego grania i wtedy jest fajnie bo dzwięk jest super. Byłoby szkoda spisać go na straty. Koszty też mają znaczenie. Może ktoś będzie mógł mi pomóc. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam.