logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Indesit IWUD41051 - Bęben nie obraca się, brak kodów błędów, silnik dwubiegowy

bodek_pe 16 Gru 2020 18:26 552 5
REKLAMA
  • #1 19118675
    bodek_pe
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam
    Jak w tytule. Brak kodu błędów na wyświetlaczu. Słychać przełączające się przekaźniki zmiany kierunku obracania się bębna lub start/stop (nie znam się)… Napełnia się bęben wodą, woda jest odsysana. Bęben martwy.
    Silnik napędu bębna jest jak rozumiem dwubiegowy? A prędkość wirowania regulowana rezystorami?
    Chodzi o to, że mało prawdopodobne by spalił się cały silnik. On powinien próbować chociaż wirować... Może brak napięcia sterującego silnikiem? Jak to jest realizowane?
    Proszę o naświetlanie jak to działa lub co może nie działać
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 19119773
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3660
    Tylko pamiętaj by dobrać szczotki o tej samej szerokości i grubości jak oryginalne.
  • #6 19125495
    bodek_pe
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam ponownie

Melduje że od 2 dni pralka śmiga
    Wprawdzie nie podobało mi się brzmienie silnika na nowych szczotkach (nigdy nie wiadomo co ci sprzedadzą) ale pracować pracuje.
    Nie wiem gdzie kupuje się porządne oryginalne szczotki. Te kupiłem w znanym i popularnym sklepie z częściami AGD w Łodzi. Może są porządne, nie mam doświadczenia
    Pozdrawiam i dziękuję
    ZAMYKAM TEMAT
REKLAMA