logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Poszukiwane okucie okienne: gdzie kupić? Wymiary 10cm x 2cm - zdjęcie w załączniku

Terebint 18 Gru 2020 13:33 690 6
REKLAMA
  • #1 19122432
    Terebint
    Poziom 8  
    Ocena: 69
    Dzień dobry,

Ułamał mi się fragment okucia okiennego i teraz nie wiem, gdzie mogę takie dostać. Czy ten rodzaj okucia ma jakąś nazwę? Czy po prostu pochodzić po sklepach z tym okuciem i pokazywać sprzedawcom?

https://zapodaj.net/140f453618ef9.jpg.html

10 cm wysokości, 2 cm szerokość.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19122489
    OPservator
    Poziom 39  
    Ocena: 1237
    Okucia Roto mają swoje konkretne nazwy/modele, nie jestem w stanie przypasować go do odpowiednika przy krótkim przejrzeniu kilku modeli w internecie, najwygodniej będzie zapytać w sklepie, bądź zapytać producenta drogą mailową.
  • REKLAMA
  • #4 19122538
    ainog
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Mieszkam w Bydgoszczy i problem z okuciami do okien był podobny.Najpierw internet potem sprzedawcy okien.Było drogo ale to sprzedawca pomógł.Mianowicie u mnie uszkodził sie zamek przy drzwiach balkonowych.Błahostka ale handlowcy okien dali radę pomóc.
  • #5 19122861
    Terebint
    Poziom 8  
    Marek39 napisał:
    Dodry pomysł a jak ci się nie chce to skorzystaj z tego https://okucia.sklep.pl/produkt/roto-centro-zaczep-u-r-pionowy-do-pcv-panorama/ jeśli to to

Tak, to dokładnie te okucie. Tylko chciałem zapytać, czy jak mam wytłoczoną (wygrawerowaną?) na tym okuciu taką dużą literkę "L" to jest to kierunek lewy? Bo te okucie jest z prawej strony okna.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 19124006
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3730
    "L" oznacza, że okucie jest lewe, czyli skrzydło otwiera się na lewą stronę, a zatem zaczep uchyłu jest po stronie prawej (tak, jak i klamka).
  • #7 19124011
    Terebint
    Poziom 8  
    Dziękuję Wszystkim za pomoc. Znalazłem to czego potrzebowałem. :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał okucia okiennego o wymiarach 10 cm x 2 cm, które uległo uszkodzeniu. W odpowiedziach zasugerowano, aby skontaktować się z producentem lub sprzedawcami okien, ponieważ okucia Roto mają konkretne nazwy i modele. Użytkownik otrzymał link do sklepu internetowego, gdzie mógł znaleźć odpowiedni produkt. Dodatkowo, wyjaśniono, że litera "L" na okuciu oznacza, że jest to okucie lewe, co wpływa na kierunek otwierania skrzydła. Na końcu użytkownik potwierdził, że znalazł potrzebne okucie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA