logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Problem z dźwiękiem w wykrywaczu garrett euro ace 350

PolaczekAmator 20 Gru 2020 14:53 2349 3
REKLAMA
  • #1 19126510
    PolaczekAmator
    Poziom 4  
    Ocena: 6
    Witam serdecznie! Mojemu koledze nagle z niewiadomych przyczyn przestał działać głośnik ale odziwo na słuchawkach z tego co słyszałem to coś tam słychać ale jakoś słabo i w tle tak jakby szumi/piszczy i to tak zanika i znowu się pojawia hmm.. Przyszedł i mi mówi że wczoraj chciał iść w pole odpala a tu cisza (wyświetlacz działa normalnie) wiec podłączył słuchawki żeby zobaczyć czy na nich tez nie będzie dźwięku i tak jak wyżej pisałem dźwięk jak by słaby i dziwny dźwięk w tle zanikający.. wykrywacz trzyma w domu baterie sprawdzał wymienił na nowe nic to nie dało.. Dodam że kilka dni temu chodząc złapał go deszcz i kilka min pochodził jeszcze po czym uciekł do auta) ale jak On to mówił zawsze po chodzeniu w wilgotne dni odkręca tą puszkę i stawia koło pieca żeby się podsuszyła.. Odpalił na drugi dzień i wszystko było okey do wczoraj.. Poszperałem trochę w necie i znalazłem to ze z tym szumem/piszczeniem to niby to tak jest ale On twierdzi że tyle co chodzi to jeszcze tego nie było.. Wykrywacz przyniósł do mnie rozkręcaliśmy go i na pierwszy rzut oka(osoby która za bardzo nie zna się na tym) niby wszystko ok ale po wyjęciu plytki i odwróceniu zauważyłem coś dziwnego w miejscu gdzie jest przymocowana końcówka od słuchawek i końcówka cewki po dokładniejszym przyjrzeniu się jej widać ze jest lekko zabrudzona a przy wejściu od słuchawek widać chyba rdzee.. Niech ktoś rzuci okiem fachowca i pomoże jakoś bo ziomuś załamany ;D

Dodano po 1 [minuty]:

Problem z dźwiękiem w wykrywaczu garrett euro ace 350 Problem z dźwiękiem w wykrywaczu garrett euro ace 350 Problem z dźwiękiem w wykrywaczu garrett euro ace 350 Problem z dźwiękiem w wykrywaczu garrett euro ace 350 Problem z dźwiękiem w wykrywaczu garrett euro ace 350 Problem z dźwiękiem w wykrywaczu garrett euro ace 350
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19126547
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2801
    Styk odłączający głośnik w gnieździe słuchawkowym do sprawdzenia. I do poprawy luty w okolicy...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19126567
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2483
    PolaczekAmator napisał:
    przy wejściu od słuchawek widać chyba rdzee.. Niech ktoś rzuci okiem fachowca
    Niema co rzucać okiem, gniazdo do wymiany.

Pozdrawiam.
  • #4 19158162
    PolaczekAmator
    Poziom 4  
    Ocena: 6
    Problem rozwiązany.. zostało zmienione gniazdo poprawione luty i oczyszczona cała płytka z zanieczyszczeń i wszystko ładnie śmiga dziękuje za pomoc :)
REKLAMA