Witam serdecznie! Mojemu koledze nagle z niewiadomych przyczyn przestał działać głośnik ale odziwo na słuchawkach z tego co słyszałem to coś tam słychać ale jakoś słabo i w tle tak jakby szumi/piszczy i to tak zanika i znowu się pojawia hmm.. Przyszedł i mi mówi że wczoraj chciał iść w pole odpala a tu cisza (wyświetlacz działa normalnie) wiec podłączył słuchawki żeby zobaczyć czy na nich tez nie będzie dźwięku i tak jak wyżej pisałem dźwięk jak by słaby i dziwny dźwięk w tle zanikający.. wykrywacz trzyma w domu baterie sprawdzał wymienił na nowe nic to nie dało.. Dodam że kilka dni temu chodząc złapał go deszcz i kilka min pochodził jeszcze po czym uciekł do auta) ale jak On to mówił zawsze po chodzeniu w wilgotne dni odkręca tą puszkę i stawia koło pieca żeby się podsuszyła.. Odpalił na drugi dzień i wszystko było okey do wczoraj.. Poszperałem trochę w necie i znalazłem to ze z tym szumem/piszczeniem to niby to tak jest ale On twierdzi że tyle co chodzi to jeszcze tego nie było.. Wykrywacz przyniósł do mnie rozkręcaliśmy go i na pierwszy rzut oka(osoby która za bardzo nie zna się na tym) niby wszystko ok ale po wyjęciu plytki i odwróceniu zauważyłem coś dziwnego w miejscu gdzie jest przymocowana końcówka od słuchawek i końcówka cewki po dokładniejszym przyjrzeniu się jej widać ze jest lekko zabrudzona a przy wejściu od słuchawek widać chyba rdzee.. Niech ktoś rzuci okiem fachowca i pomoże jakoś bo ziomuś załamany ;D
Dodano po 1 [minuty]:
Dodano po 1 [minuty]: