logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Indukcja Bosch PVS 651FC1E - nie grzeją dwa pola w piowym układzie błąd E

Malkoni 23 Gru 2020 11:28 13848 5
REKLAMA
  • #1 19132640
    Malkoni
    Poziom 6  
    Ocena: 18
    Dzień dobry.
    W płycie indukcyjnej PVS przestały działać dwa pola w pionowym układzie po prawej stronie. Przy przycisku podaje błąd E. Po naciśnięciu 0 pokazuje 32. Po przytrzymaniu przycisku pokazuje 2032. Czy ktoś może wie co się zepsuło? Mnóstwo rzeczy jeszcze do gotowania na Święta, a tu taki problem, że pół pieca działa, a pół strajkuje.
    Proszę o podpowiedź?
  • REKLAMA
  • #2 19133053
    kruszyna 2
    Poziom 18  
    Ocena: 96
    Błąd E Ciągłe uruchamianie przycisku czujnika
    ■ W okolicy przycisku czujnika wilgotna szklana ceramika. Szklaną ceramikę wysuszyć i oczyścić.
    ■ Przedmiot na przycisku czujnika. Usunąć przedmiot i atrz Instrukcja obsługi (brak błędu).
  • REKLAMA
  • #3 19133290
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3805
    Indukcja Bosch PVS 651FC1E - nie grzeją dwa pola w piowym układzie błąd E
    :arrow: Oraz inne Link
  • REKLAMA
  • #4 19134463
    Przemek7
    Poziom 19  
    Ocena: 163
    Wilgoć z piekarnika (jeśli jest po płytą) mogła dostać się pod szybę płyty indukcyjnej i panel sterowania mógł właśnie skorodować. Miałem taki przypadek kilka dni temu w Boschu PIE611, podobny objaw. Do odratowania przez wprawnego elektronika, ścieżki i przelotki do poprawy.

Następnie trzeba pomyśleć o przegrodzie pomiędzy piekarnikiem a indukcją...

Wesołych!
  • REKLAMA
  • #5 19135190
    Malkoni
    Poziom 6  
    To chyba nie to. Pomiędzy płytą, a piekarnikiem jest szuflada. Po całkowitym restarcie urządzenia płyta działa. Ale już wcześniej zdarzało się to, ale na jednym polu. Obawiam się powtórki i chciałabym wiedzieć co należałoby sprawdzić. Nie chcę żeby przyszedł serwisant i skasował mnie za wymianę jakiegoś elementu na odczepne.
  • #6 19996398
    Malkoni
    Poziom 6  
    Sam się naprawił, potem znowu to samo i znowu sam się naprawił i teraz odpukać jest OK...
REKLAMA