logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Beko DIS25011 - biały osad na naczyniach mimo użycia soli, nabłyszczacza i tabletek Finish Classic

boy20 28 Gru 2020 10:16 9471 8
REKLAMA
  • #1 19142402
    boy20
    Poziom 6  
    Ocena: 9
    Witam od pewnego czasu posiadam zmywarkę Beko. Jednak po miesiącu użytkowania na naczyniach pojawia się biały osad. Używam soli do zmywarki. Również jest ustawiona odpowiednia twardość wody. Nabłyszczacz też stosuję.
    Już nie mam do niej sił. Zmywarka ma tylko dwa miesiące. Do mycia używam tabletek marki finish classic. Proszę o szybką odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 19142630
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19142676
    boy20
    Poziom 6  
    Tak nalot jest bardzo słony
  • #4 19142945
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 19143068
    boy20
    Poziom 6  
    Możliwe że zmywarka która ma niecałe dwa miesiące się zepsuła ? Jest użytkowana najwięcej trzy razy w tygodniu a z naczyń zawsze były usunięte resztki jedzenia.
  • REKLAMA
  • #6 19143305
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 19143620
    boy20
    Poziom 6  
    Ale przecież na początku wszystko było ok. I jeszcze jedno gdy pierwszy raz zabrakło mi nabłyszczacze w tej zmywarce to ten nalot też się pojawił dokładnie taki sam solony dodałem i problem znikł ale pot znowu się pojawił, dodałem nabłyszczacze ale już biały nalot nie chciał zejść.
  • #9 19143842
    boy20
    Poziom 6  
    Ok zobaczę i przetestuję może w końcu przestanie brudzić naczynia tym osadem.
    Edit:
    Rozwiązałem problem zmieniałem tabletki z finisha na fery i ustawiłem poziom twardości wody na 1 i wszystko działa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zmywarki Beko DIS25011 zgłasza problem z białym osadem na naczyniach, mimo stosowania soli, nabłyszczacza i tabletek Finish Classic. Osad ma słony smak, co sugeruje problemy z systemem solnym, takie jak uszkodzony zawór solanki lub nieszczelność pojemnika z solą. Po wymianie tabletek na Fery i ustawieniu twardości wody na poziom 1, problem został rozwiązany. Użytkownik zauważył, że osad pojawił się po braku nabłyszczacza, ale po jego dodaniu problem nie ustąpił.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA