logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Colorofon C-23B - urwane przewody, jak połączyć?

lodelinsart 01 Sty 2021 19:42 870 9
REKLAMA
  • #1 19152046
    lodelinsart
    Poziom 4  
    Ocena: 9
    Witam.
    Znalazłem piękny Colorofon, jednak ma urwane kabelki.
    Z płytki wychodzą dwa przewody ŻÓŁTE i w drugim miejscu BIAŁY i ZIELONY.
    Gdzie maja być przylutowane? Proszę zaznaczyć, ponieważ na schematach się nie znam...
    Colorofon C-23B - urwane przewody, jak połączyć? Colorofon C-23B - urwane przewody, jak połączyć? Colorofon C-23B - urwane przewody, jak połączyć? Colorofon C-23B - urwane przewody, jak połączyć? Colorofon C-23B - urwane przewody, jak połączyć?
  • REKLAMA
  • #2 19152085
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19152134
    lodelinsart
    Poziom 4  
    Czy można zaznaczyć na zdjęciu , gdzie i do czego mam przylutować .
  • #4 19152207
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 19152248
    rubik123
    Poziom 21  
    Ocena: 111
    Na fotce widać, że po gnieździe został tylko otwór w tylnej ściance...
  • #6 19152276
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 19152290
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Żarówka najbliżej płytki z elektronika nie jest w pełni podłączona, bo ma tylko jeden kabelek, który jest wspólnym dla trzech żarówek. Ten niżej położony na zdjęciu żółty kabelek daj na ten wspólny przy pierwszej żarówce. Drugi żółty daj na drugą końcówkę pierwszej żarówki. Nie możesz tych kabelków podłączyć odwrotnie.
    Tu na zdjęciu (post #4) jest to pokazane https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2586133.html
    Zielony kabelek to wejście sygnału audio a biały to masa. To też wynika ze zdjęcia z podanego przeze mnie linku.
  • #8 19152363
    lodelinsart
    Poziom 4  
    Panie ZYBEX te dwa żółte podłączyłem , jak Pan pisał i żarówki się obudziły wszystkie. Super, dziękuję ! A co z tymi dwoma ostatnimi co wychodzą z płytki ? BIAŁY I ZIELONY ? Colorofon C-23B - urwane przewody, jak połączyć? Colorofon C-23B - urwane przewody, jak połączyć?

Dodano po 1 [minuty]:

Zielony kabelek to wejście sygnału audio a biały to masa. To też wynika ze zdjęcia z podanego przeze mnie linku.
    Czyli do tego GNIAZDA z tyłu obudowy, którego brak, tak ?
  • Pomocny post
    #9 19152870
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Tak. Gniazdo nie jest konieczne, bo możesz podłączyć bezpośrednio kabel z wtyczką. Swego czasu tak miałem, gdy sam zbudowałem taką samą iluminofonię. Mój wtyk był typowo głośnikowy. Podłączałem go pod wyjście na kolumnę głośnikową stosując do tego specjalny rozdzielacz z jednym wtykiem i podwójnym gniazdem głośnikowym. Ty zrób tak jak tobie najlepiej pasuje.
  • REKLAMA
  • #10 19154650
    lodelinsart
    Poziom 4  
    Colorofon C-23B - urwane przewody, jak połączyć? Colorofon C-23B - urwane przewody, jak połączyć?

Dziękuję Panu ZYBEX ! Punkty za pomoc dodałem.

W temacie pomógł mi bardzo Pan ZYBEX. Colorofon pięknie działa!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik znalazł Colorofon C-23B z urwanymi przewodami: dwa żółte oraz biały i zielony. W odpowiedziach zasugerowano, aby przylutować żółte kable do gniazda GM545-4 (oznaczonego jako G1) oraz podłączyć sygnał audio do zielonego przewodu, a biały przewód do masy. Użytkownik potwierdził, że po podłączeniu żółtych kabli żarówki zaczęły działać. Ostatecznie ustalono, że gniazdo nie jest konieczne, można podłączyć bezpośrednio kabel z wtyczką. Użytkownik zakończył, informując, że Colorofon działa poprawnie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA