logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MacBook Pro 15-inch, Mid 2010 - jak wyłączyć kartę graficzną

macbokowyswir69 06 Sty 2021 18:38 933 2
REKLAMA
  • #1 19163745
    macbokowyswir69
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Hejka

Posiadam MacBook Pro (15-inch, Mid 2010), mają one wadę firmową polegającą na tym że resetują się one w momencie przełączania karty graficznej. Wyłączyłem automatyczne przełączanie i problem nadal występował, dopiero po pobraniu programu oGfxCardStatus i włączeniu zintegrowanej karty laptop działa okej, jednak czasem, po zamknięciu jakiegoś programu widzę komunikat o przełączeniu karty no i laptop się resetuje.

A więc mam pytanie, jak w macOS wyłączyć jedną kartę graficzną(chyba najlepiej zintegrowaną, a zostawić dedykowaną?)? W Windowsie nie jest to dosyć trudne ale tutaj nie za bardzo wiem jak to zrobić.

Na internecie widziałem że ludzie coś lutują w płytach głównych i ten problem się naprawia no ale to raczej nie dla mnie.
  • REKLAMA
  • #2 19171610
    roxio
    Poziom 27  
    Ocena: 213
    jest taki "patch" MBPMid2010_GPUFix który podobno "usuwa" problem crashowania systemu przy przełączaniu kart kompatybilny z 10.10 do 10.14
    ale jest też dostępny program gSwitch ze strony codyschrank.github.io/gSwitch/ który pozwoli na manualne przełączenie grafiki
  • #3 19172963
    macbokowyswir69
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Tak, ja niestety mam 10.15.17 jednak już na poprzednich ten patch coś mi się psuł, sprawdzę ten program, może będzie działał lepiej.

Dzięki, jakby jednak ktoś wiedział jak wyłączyć tego intela to proszę o odpowiedź.
REKLAMA