logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z kartą graficzną rx570. Zawiesza się podczas obciążenia

kaqube 07 Sty 2021 03:38 1131 6
REKLAMA
  • #1 19164755
    kaqube
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Problem jest taki iż podczas grania komputer się zawiesił zignorowałem to wyłączyłem go i zajęłem się innymi sprawami. Jednak gdy chciałem wrócić do grania gra zawieszała się po rozpoczęciu wczytywania z menu. Furmark zawiesza się także na starcie przeinstalowanir sterowników także nic nie dało. Karta chodzi normalnie na pulpicie czy w mnie obciążających programach np. dsj. Jednak podczas jakiego kolwiek większego obciążenia komputer się zacina. Co mogę zrobić? Karta RX 570 asus expedition 4GB
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19165560
    kaqube
    Poziom 9  
    Dodam może jeszcze że karta miała już coś takiego wtedy oddałem ją na gwarancję teraz już po okresie gwarancyjnym zostaję mi tylko kombinować. Tamta testowana u kolegi dawała takie same efekty.
    Załączniki:
    • Problem z kartą graficzną rx570. Zawiesza się podczas obciążenia obraz_2021-01-07_144040.png (72.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 19165585
    kaqube
    Poziom 9  
    Podczas testu teraz na najniższej rozdzielczości program chwilę podziałał jednak po przełączeniu na rozdziałke HD crash jednak tym razem poczekałem czy może się coś stanie. Program został przerwany a przy ponownej próbie wyskakuje coś takiego.
    Załączniki:
    • Problem z kartą graficzną rx570. Zawiesza się podczas obciążenia obraz_2021-01-07_145125.png (13.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 19165587
    kaqube
    Poziom 9  
    W gpu-z coś takiego.
    Załączniki:
    • Problem z kartą graficzną rx570. Zawiesza się podczas obciążenia obraz_2021-01-07_145457.png (47.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 19165979
    Szymana99
    Poziom 4  
    Możliwe że windows mógł samemu zainstalować sterowniki karty i teraz są problemy jedne sterowniki z drugim się gryzą
  • #7 19166884
    kaqube
    Poziom 9  
    Raczej wątpię ale spróbuję jeszcze postawić świeży system i wgrać nowy bios ale to raczej wina pamięci z tego co doszedłem wie ktoś czy można wyłączyć np. pojedynczy moduł?

Dodano po 1 [godziny] 12 [minuty]:

Teraz jeszcze innaczej się zachowuje przy normalnym teście w furmarku zawiesza jak przedtem jednak gdy dam antyaliasing na x8 test idzie normalnie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą graficzną RX 570 od Asusa, która zawiesza się podczas obciążenia, szczególnie w grach i testach wydajności (np. Furmark). Karta działa poprawnie w mniej wymagających aplikacjach. Po reinstalacji sterowników problem nadal występuje, a użytkownik podejrzewa, że może to być związane z pamięcią lub sterownikami zainstalowanymi przez system Windows. W trakcie testów na różnych rozdzielczościach karta zachowuje się różnie, a włączenie antyaliasingu na x8 poprawia wydajność. Użytkownik rozważa reinstalację systemu oraz aktualizację BIOS-u.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA