logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother MFC-J5320DW – drukowanie poziome zamiast pionowego na Windows 10 przez Wi-Fi

mario.79 10 Sty 2021 11:18 9267 6
REKLAMA
  • #1 19171808
    mario.79
    Poziom 9  
    Posiadam drukarkę Brother MFC-J5320DW. Łączę się z nią przez Wi-Fi (drukarka jest zainstalowana na komputerze żony). Mimo ustawień orientacji pionowej w każdym programie (nawet strona testowa) drukuje się poziomo i zeskalowane (zmniejszone). Odinstalowanie nic nie dało. System Windows 10, oryginalny, wszystkie aktualizacje zrobione. U żony lub z telefonu drukuje się dobrze. Jaka może być przyczyna w laptopie ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19533240
    jakubjak
    Poziom 1  
    Ocena: 12
    Dzien dobry mam ten sam problem również z windowsem 10 z drukarka brother, lecz inny model. Czy Pan znalazł rozwiązanie jak to rozwiązać ? Dodam, że pliki w wordzie, przegladarki: operaGx oraz microsoft edge drukowały pomimo ustawionego pionu poziom, przez chwile przegladarka firefox drukowała normalnie ale ostatnio nie wiem z jakiej przyczyny również zaczeła drukować w poziomie pomimo pionu. Bardzo mi to przeszkadza, a z telefonu również drukuje normalnie i z innych urządzeń Proszę o pomoc. Pozdrawiam:)))
  • #4 19596439
    76rookie
    Poziom 1  
    Ocena: 16
    U mnie ten sam problem. Brother DCP J4120 drukuje w pionie i pomniejszeniu. Ustawienia drukowania dobre, sterowniki aktualne i to samo. Pomocy …
  • REKLAMA
  • #5 20121921
    yellow2
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Identyczny problem przy innym modelu Brother, udało się komuś rozwiązać problem?

Dodano po 26 [minuty]:

Problem rozwiązany dopiero po instalacji najnowszych sterowników i oprogramowania do drukarki ze strony producenta. Żadne grzebanie w ustawieniach drukarek w systemie nie działają.
  • REKLAMA
  • #6 20457809
    martyna2812
    Poziom 1  
    Ocena: 8
    Hej, Od jakiegoś czasu mam problem z drukarką brother, która drukuje w złej orintacji. Pomimo zrobienia aktualizacji nadal drukarka źle drukuje. W czym może być jeszcze problem?
  • #7 20480215
    roxanwolf2000
    Poziom 1  
    Ocena: 4
    Witam, mam ten sam problem, Brother i Windows 11, aktualizacja i pobranie sterowników ze strony nie pomogło. Komuś się udało to rozwiązać?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z drukarkami Brother, które drukują w niewłaściwej orientacji (poziomej zamiast pionowej) oraz w zmniejszonej skali. Problemy występują na różnych modelach, w tym Brother MFC-J5320DW i Brother DCP J4120, a także przy użyciu systemów Windows 10 i 11. Użytkownicy sugerują, że mimo poprawnych ustawień drukowania i aktualnych sterowników, problem nadal występuje. Niektórzy rozwiązali problem poprzez instalację najnowszych sterowników ze strony producenta, co okazało się skuteczne. Inni nadal poszukują rozwiązania, ponieważ drukowanie z innych urządzeń działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA