logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux EW6S306SPX - Migający kluczyk, pralka nie kończy prania, zablokowane drzwi

aniolek12354 18 Sty 2021 19:50 12123 7
REKLAMA
  • #1 19193454
    aniolek12354
    Poziom 2  
    Witam.
    Posiadam pralkę od miesiąca, dzisiaj na ostatniej minucie prania pralka się zatrzymała i miga ikonka kluczyka, pranie nie chce się skończyć i nie mogę otworzyć drzwiczek, panel dotykowy nie reaguje, po wyłączeniu pralki (nawet z gniazda) i włączeniu np: wirowania pokazuje nowy czas i za sekundę zmienia na 1 minutę i dalej miga kluczyk, co mogę zrobić?? I co może być przyczyną??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19193562
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3671
    Odłączenie od prądu na 5 minut również nie powoduje odblokowania drzwi? Jeśli by się jednak udało to zdejmij fartuch i jak pokazano na filmie i zdemontuj blokadę drzwi: https://youtu.be/e-YBr7E1H-g
    Wszystko wskazuje na to, że uległa awarii lecz przed ewentualną wymianą pomierz napięcie na wtyczce blokady drzwi: https://www.klinikaagd.pl/czesci-agd/4-Zamek+...L6HWNynh1cFqMObyTQO-z7fi7xqgW-VxoC5dEQAvD_BwE
  • REKLAMA
  • #5 19193578
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3671
    Jeżeli to nowa pralka to niestety pozostaje tylko serwis gwarancyjny.
  • REKLAMA
  • #6 19193899
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6876
    Wyłączyć pralkę z prądu, powinna otworzyć się po trzech minutach, pranie wyjąć, zgłosić na gwarancję i tyle.
  • #7 19198564
    aniolek12354
    Poziom 2  
    No niestety nic nie pomogło więc zgłosiłam ją do serwisu , pan konsultacji stwierdził że to elektronika poszła i zamówili części ... może w piątek coś zrobią , ale najgorsze jest to że pranie jest dalej w bębnie pralki , jedyne co mogłam zrobić to odkręcić zawór filtru i spuścić resztkę wody która została ...
  • #8 19198717
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6876
    aniolek12354 napisał:
    pan konsultacji stwierdził że to elektronika poszła i zamówili części

Hahah, po konsultacji telefonicznej ? Prorok jakiś ? Dobre... a niech wymieniają, co tam. Byle tylko pamiętali jeszcze o blokadzie drzwi bo skoro wyłączonej pralki nie idzie otworzyć to najpewniej ona będzie winna.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Electrolux EW6S306SPX, która zatrzymała się na ostatniej minucie prania, migając ikoną kluczyka. Drzwi pralki są zablokowane, a panel dotykowy nie reaguje. Użytkownicy sugerują odłączenie pralki od prądu na kilka minut, co może pomóc w odblokowaniu drzwi. W przypadku braku efektów, zaleca się skontaktowanie się z serwisem gwarancyjnym, ponieważ problem może dotyczyć awarii elektroniki lub blokady drzwi. Użytkownik potwierdził, że skontaktował się z serwisem, który zdiagnozował problem z elektroniką i zamówił części do naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA