logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić zawieszenie górne w głośnikach GDN 20/40/10 TONSIL?

BARNI_GDYNIA 18 Paź 2005 11:27 3563 5
REKLAMA
  • #1 1907637
    BARNI_GDYNIA
    Poziom 19  
    Ocena: 22
    witam mam dwa głosniczki GDN 20/40/10 TONSILA głosniki wyjełem z kolumn unitra space 86 moze kto kojarzy takie kolumny :) głosnik jest w idealnym stanie trzeba wymienic zawieszenie górne ( ta gąbke na około membrany ) i nie mam na to funduszy i chiałbym zrobic to domowym sposobem i mam pytanie czy ktos juz prubował czegos takiego i czy to jest trudne na co zwrucic uwage i jak to wykonać :)
  • REKLAMA
  • #2 1907651
    CAMARENA
    Poziom 24  
    Ocena: 110
    ja miałem ten sam problem
    załatałem to silikonem i trzyma ok roku
  • REKLAMA
  • #3 1907845
    mizgu
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Tylko nie sylikon jak już chcesz prawie za free to weź poszukaj w domu starą kiecke lub coś innego co ma isc na śmietnik(muśi być sztywne nie morze to być wełna a jak nie masz sztywnego to morzna nasączyć w jakimś kleju) Następnie bierzesz cyrkiel i rysujesz koło w tym kole następne koło które będzie odpowiadało rozmiarowi resora dobiera się to doświadczalnie czeba to zrobić z zapasem aby po wklejeniu był garb(aby głośnik mugł mieć swoje wychylenie) tu masz rys. Ale według mnie nie warto wejdź na allegro i kup całą membrane z resorem lepiej wyjdzie no i wygląd tu masz linka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67037869 po 4,50 za sztuke to nie majątek. A tu rys do powyszego opisu
    Załączniki:
    • Jak wymienić zawieszenie górne w głośnikach GDN 20/40/10 TONSIL? mem.gif (1.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 1907918
    SILVER SOUND
    Poziom 28  
    Ocena: 19
    Witam!
    Daruj sobie kolego "domowy " sposób regeneracji głosnika...
    To wymaga bardzo dużego doświadczenia, oraz odpowiednich chemikaliów, które będą cię drogo kosztować, a niektóre sa trudne do zdobycia, np toluen, do rozklejenia głosnika, lub odklejenia zbędnych fragmentów starego resora.
    Najlepiej jednak zdobyć fundusze, i zakupić gotowy recon (zestaw naprawczy" do takowego głosnika.

jk
  • REKLAMA
  • #5 1908063
    mariusz p
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Witam,
    do rozklejania głośnika nadaje się... mors - znajomy naprawił sobie głośniki "domowym sposobem" ze trzy lata temu i grają do dziś. Widziałem jak to robił - nie dla mnie, bo marudna robota, ale na pewno wykonalne
    Pozdrawiam
  • #6 1908427
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    ja robiłem przęscieradłem wycinałem z prześcieradła robiłem garb i wklejałem tak naprawiony gdn 25/40 gra do dziś ok 2 lata wygląd obciachowy ale koszt 0 zł (no butapren i kawałek przęscieradła )

na chyba stronie takiej o lampach chyba fonar audio retro jest sposób wykonania membramy w domu w dziale artykuły
REKLAMA