Witam. Mam problem z internetem. Mianowicie tydzień temu wymieniłem router (na tp link archer c6) oraz kartę sieciowa (na tp link t3u plus). Sterowniki do karty pobrane z oficjalnej strony najnowsze jakie byly. Problem jest taki, że internet śmiga jak powinien ale co jakieś kilka/kilkanaście minut schematycznie ping skacze ze stabilnego 30-50 ms do nawet ponad 3000 ms. Sa ta 1-2 sekundowe przerwy w sieci i nastepuja ok. 4-5 razy po sobie potem wszystko wraca do normy przez jakiś czas i tak w kolko. Router i karta nowe ze sklepu. Działaja na 5G, przelaczalem na 2.4G i nie pomogło. Na innych urzadzeniach nie ma takich problemow, wszystko dziala poprawnie. Dodam, ze po podlaczeniu innej karty sieciowej o wiele gorszej internet dzialal jak dzialal ale problemow z wyrzucaniem pingu do 3000ms nie uswiadczylem. Na zdj wyników speedtest zaznaczony kółkiem jest jeden z tych momentów który udało mi
się wyłapać. Download ze stabilnego 80-90 Mbps skacze nagle do 30Mbps, upload stabilne 10 Mbps. Dodatkowo zdjecie konsoli po wpisaniu ipconfig /all, zalacznik wyniku testu WinMTR mozna tam zauwazyc ze ping jest stabilny 22 ale skacze do 4k. Pingowalem adres serwera DNS IPv4 routera. Jeśli to nie to to proszę napisać. Jeszcze zdjęcie z programu InSSIDer. Dodam, że router ma właczone teraz QoS na mój komputer, probowalem wylaczac ale nic nie zmienia. Licze na pomoc. Pozdrawiam.
się wyłapać. Download ze stabilnego 80-90 Mbps skacze nagle do 30Mbps, upload stabilne 10 Mbps. Dodatkowo zdjecie konsoli po wpisaniu ipconfig /all, zalacznik wyniku testu WinMTR mozna tam zauwazyc ze ping jest stabilny 22 ale skacze do 4k. Pingowalem adres serwera DNS IPv4 routera. Jeśli to nie to to proszę napisać. Jeszcze zdjęcie z programu InSSIDer. Dodam, że router ma właczone teraz QoS na mój komputer, probowalem wylaczac ale nic nie zmienia. Licze na pomoc. Pozdrawiam.