Witam. Mam internet z Vodafone do 100mb/s od września i przez cały wrzesień i październik nie miałem problemów z niczym. Od listopada coś się zmieniło i jest problem. Gram w WOT ale gra stała.sie niemożliwa z powodu bardzo wysokiego pingu i permanentnego laga w grze. Pisałem do technikow z WG odpisali że to może być blokada na ich serwery założona przez Vodafone. Oczywiście Vodafone nic takiego nie zrobił, wg nich to wina kabla którego nie mam! Uwaga przez 2 miesiące grałem przez wi-fi i nie było problemu nagle muszę mieć kabel. Sprawdzam codziennie w pasku poleceń ping na Wargaming.net i jest masakra...400-2800ms. Zaniosłem lapka (nie gamingowy ale na minimalnych ustawieniach grałem sobie for fun) do informatyka i rozłożył jak narazie ręce bo sprawdził wszystko i zrobił co tylko mógł i dalej jest ten sam problem. Podłączył kartę sieciową USB, aktualizował wszystko co się dało, sprawdził ustawienia...nawet zamówił adapter ethernet żeby podpiąć kabel do laptopa. Kolega który wcześniej sprawdzał mi komputer stwierdził że mogli zablokować mi IP karty sieciowej. Na laptopie prędkość internetu jest tragiczna np. teraz mam 4.7mb pobierania i 2mb wysyłania. Tak jak wcześniej wspomniałem ping dla WG jest ogromny ale dla Google jest tylko 11ms. Mam tv internetową, 2 telefony pod wi-fi i nie mam z nimi najmniejszych problemów, prędkość minimum 25mb/s. Może ktoś ma jakąś radę na to, coś da się z tym zrobić, zmienić coś. Jak możecie to proszę pomóżcie.
Faktycznie nie podałem najważniejszych danych więc robię to teraz.
Dostawca : Vodafone Irlandia
Usługa: internet szerokopasmowy do
100mb/s bez światłowodu
Router: Gigabox model SHG3000
wersja R1
Karta sieciowa: Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC
Więc tak...okazało się że mam uszkodzone Wi-Fi w laptopie i rozwiązaniem jest kabel i adapter. Jednak przy tym rozwiązaniu też mam problem z przerywanym internetem. I znów muszę szukać co jest problemem czy nowy kabel czy nowy adapter.
Dziękuję wszystkim za pomoc i rady.
Pozdrawiam
Faktycznie nie podałem najważniejszych danych więc robię to teraz.
Dostawca : Vodafone Irlandia
Usługa: internet szerokopasmowy do
100mb/s bez światłowodu
Router: Gigabox model SHG3000
wersja R1
Karta sieciowa: Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC
Więc tak...okazało się że mam uszkodzone Wi-Fi w laptopie i rozwiązaniem jest kabel i adapter. Jednak przy tym rozwiązaniu też mam problem z przerywanym internetem. I znów muszę szukać co jest problemem czy nowy kabel czy nowy adapter.
Dziękuję wszystkim za pomoc i rady.
Pozdrawiam