logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Szukam] Sony Vaio SVE15 rozwalone mocowania zawiasów w klapie matrycy

Kacpreusz 20 Sty 2021 12:40 258 1
REKLAMA
  • #1 19197326
    Kacpreusz
    Poziom 4  
    Witam. Posiadam laptopa Sony Vaio SVE151G11M czyli poprostu SVE15 z numerkiem jakimśtam. Ostatnio całkiem klękły mi mocowania zawiasów w klapie matrycy, mogę to zdrutować na śrubki i nakrętki ale na dłuższą metę warto by wymienić klapę, nie chcę wydawać fortuny na ten komputer, na allegro są klapy po 20zł ale są pęknięte, jak dla mnie to to się nadaje ale na śmietnik a nie na handel. Są też po 150z ale trochę drogo biorąc pod uwagę ile obecnie ten komputer jest warty. Może orientuje się ktoś gdzie indziej dostanę taką klapę albo jeszcze lepiej całe skrzydło, lub ktoś posiada??
  • REKLAMA
  • #2 19197399
    gimak
    Poziom 41  
    Ocena: 1659
    Te pokrywy pękają bo za duże są opory na zawiasach, to da się prawdopodobnie naprawić. Ja naprawiłem dwie takie pokrywy - w Aristo i w Asusie. Trzeba tylko zmniejszyć opory w zawiasach. W Aristo było to łatwe, bo wymagało to, o ile pamiętam ustawienia naciągu sprężyn. W Asusie trzeba ciut rozgiąć pochwę zawiasów lub przeszlifować trzpień, ja rozgiąłem. Obudowy pokleiłem kropelką i trzeba sie dobrze przyjrzeć, aby to zauważyć.
REKLAMA