logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mikrofala Silvercrest SMW 800 F1- strzela podczas grilla

123abc123 24 Sty 2021 00:06 2067 6
REKLAMA
  • #1 19205593
    123abc123
    Poziom 9  
    Ocena: 14
    Posiadam kuchenkę mikrofalową z Lidla SMW 800 F1. Podczas programu grill w kuchence od czasu do czasu coś głośno strzela. Dzieje się tak tylko przy "grillu", niezależnie od jedzenia. Czy to jest wada czy tak ma być, może ktoś ma mikrofalę z Lidla (Silvercrest). Pisałem do działu technicznego Lidla, ale jest chyba niemiecki i piszą polskimi formułkami tak jakby nie rozumieli co do nich piszę.
    Filmik z dźwiękiem dla podglądu sytuacji

• REKLAMA
  • #2 19206646
    Interval
    Poziom 32  
    Ocena: 439
    Proszę ja wyczyścić, szczególnie tam gdzie są ślady.
  • REKLAMA
  • #3 19206868
    123abc123
    Poziom 9  
    Mikrofala jest nowa, kupiona niedawno, brak resztek jedzenia wewnątrz (tłuszcz nie strzelał, nic z tych rzeczy).
  • REKLAMA
  • #4 19207095
    wiesiekmisiek
    Poziom 33  
    Ocena: 524
    Interval napisał:
    Proszę ja wyczyścić, szczególnie tam gdzie są ślady.

Przecież założyciel postu wyraźnie napisał , że dzieje się to na funkcji samego grila więc gdyby nawet tłuszcz jakiś tam był podpalony to mikrofale i tak nie działają w tym czasie.
    Co do postu głos ten wygląda na rozprężanie się obudowy grzałek. Co tam innego może strzelać. Ta kuchenka to inverter czy na trafo? Jeżeli nie jesteś w stanie udzielić informacji to napisz ile ona waży przynajmniej. Mi to wystarczy.
    Ja bym ją zaniósł do Lidla i oddał biorąc przy tm pieniążki. Ewentualnie wziąłbym drugą. W trybie grila nie powinno nic strzelać. Jeżeli jest na trafo to w tym czasie strona WN nie ma żadnego zasilania i nie powinno się nic dziać. Jeżeli natomiast jest to inverter to elektronika zbzikowała i tym bardziej do zwrotu w ramach gwarancji.
  • #5 19211497
    123abc123
    Poziom 9  
    Waga ok. 11,5 kg.
  • REKLAMA
  • #6 19211699
    wiesiekmisiek
    Poziom 33  
    Ocena: 524
    To raczej na trafo jest. Grzałki grilla są kwarcowe i być może i tam coś pyka. Ale tak czy siak to ja bym ją zwrócił dla Lidla no chyba, że sam unieważniasz gwarancję i otworzysz obudowę. Po zdjęciu pokrywy kuchenki zachowując środki ostrożności można bliżej przypatrzyć się gdzie i co strzela oczywiście na samej funkcji grilla. Funkcji mikrofal nie można uruchamiać pod żadnym pozorem bo to niebezpieczne.
  • #7 19213695
    123abc123
    Poziom 9  
    Tak, grill kwarcowy. Ale mimo tego to nadal wada, prawda?
    Już rozmawiałem z serwisem niemieckim, to zapisali w zgłoszeniu, że stuka :)
    Niestety filmiku nie mogą odtworzyć, tylko zdjęcia a to by im pomogło od razu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z mikrofalówką Silvercrest SMW 800 F1, która podczas korzystania z funkcji grilla wydaje głośne dźwięki strzelania. Problemy te występują niezależnie od rodzaju jedzenia. Użytkownik podkreśla, że mikrofalówka jest nowa i czysta, a dźwięki mogą być spowodowane rozprężaniem się obudowy grzałek. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że urządzenie może być na transformatorze, co wyklucza działanie mikrofal w trybie grilla. Zalecają zwrot urządzenia do Lidla, ponieważ w trybie grilla nie powinno być żadnych dźwięków. Użytkownik potwierdza, że grill jest kwarcowy i kontaktował się z serwisem, który zarejestrował problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA