logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Windows 10: Przywracanie folderu Pulpit po usunięciu OneDrive

destroy_m 26 Sty 2021 20:54 2046 3
REKLAMA
  • #1 19212233
    destroy_m
    Poziom 3  
    Ocena: 20
    Cześć,

Kupiłem nowego laptopa z Windows 10.
    Przenosiłem na niego pliki, jednak jak zauwazyłem miałem włączoną aplikację OneDrive (zupełnie mi niepotrzebną).
    Zauważyłem, że pliki przenoszą się nie na folder Pulpit, tylko na folder Onedrive\Pulpit.
    Pliki chciałbym mieć tylko na swoim komputerze, a nie jeszcze gdzieś w sieci, więc wszedłem w Mój komputer i skasowałem cały folder Onedrive, i odinstalowałem program Onedrive.
    Teraz, klikając prawym przyciskiem myszy na pulpicie -> odśwież, mam poniższy komunikat:
    Windows 10: Przywracanie folderu Pulpit po usunięciu OneDrive

Wychodzi na to, że skasowałem folder Pulpit z komputera. Proszę o informację, co mógłbym zrobić, aby go przywrócić oraz aby nie mieć aktywnej aplikacji OneDrive.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19212296
    destroy_m
    Poziom 3  
    Jednak okazuje się że jest usuwalny, jak wpisywałem ten adres w Mój komputer to otrzymywałem komunikat taki jak na screenie. Pulpit w eksploatorze windows był na liście ale był skasowany (nie dało się go otworzyć)
    Ale udało mi się rozwiązać problem, prawym przyciskiem myszy na pulpit w eksploatorze -> własciwości -> lokalizacja -> przywróć domysle -> utwórz folder pulpit

Teraz mam nadzieje że onedrive mi tego nie pozmienia, na razie nie zamykam tematu, zobaczę co się będzie dziać
  • #4 19434805
    destroy_m
    Poziom 3  
    prawym przyciskiem myszy na pulpit w eksploatorze -> własciwości -> lokalizacja -> przywróć domysle -> utwórz folder pulpit
REKLAMA