logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Redmi 9A - Telefon wydaje sam dźwięki przy zablokowanym ekranie

asymodeusz 29 Sty 2021 14:24 3696 4
REKLAMA
  • #1 19218689
    asymodeusz
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam serdecznie i proszę o pomoc.

Mam problem z telefonem od około tygodnia. Nic się z nim nie działo, tzn. nie upadł, nie został zalany a nawet nie był na mrozie zbyt długo. Telefon ma 4 miesiące. Jest w bardzo dobrym stanie. Po zablokowaniu ekranu i odłożeniu telefonu na biurko czasem z głośnika dolnego dochodzą dziwne ciche trzaski. Bywa, że pojawia się to raz dziennie a czasem co kilkadziesiąt minut. Ciężko określić jak to brzmi. Coś w rodzaju burczenia, charczenia, takiego terkotania o niskich częstotliwościach. Czasem te dźwięki pojawiają się na kilka sekund a czasem potrafi brzęczeć długo. Raz po około 2 minutach przerwałem. Gdy wciskam klawisz blokady to od razu przestaje brzęczeć. Nie ma też znaczenia czy włączone jest Wi-Fi, dane mobilne, bluetooth czy GPS. Bo już dziwne myśli mnie nachodziły. Więc wolałem testować.

Cóż to może być? Bo szczerze nawet nie wiem jak miałbym to reklamować na gwarancji.

Za okazaną pomoc jak i poświęcony czas serdecznie z góry dziękuję.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19219792
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Przywracałeś ustawienia fabryczne??
  • REKLAMA
  • #3 19222314
    asymodeusz
    Poziom 8  
    No nie. Póki co jeszcze nie robiłem resetu. Pomyślałem, że ktoś miał podobne usterki. I może coś ktoś podpowie...
  • REKLAMA
  • #4 19222444
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6580
    KRY5PIN napisał:
    Przywracałeś ustawienia fabryczne??

asymodeusz napisał:
    No nie. Póki co jeszcze nie robiłem resetu. Pomyślałem, że ktoś miał podobne usterki. I może coś ktoś podpowie...

Przy nietypowych problemach z urządzeniem elektronicznym (informatycznym) od tego trzeba zacząć. Często pomaga reset płytki (wyłączenie i włączenie) a czasami potrzebny głęboki (przywrócenie ustawień fabrycznych) ewentualnie wgranie najnowszej aktualizacji.
  • #5 19226370
    asymodeusz
    Poziom 8  
    Ani aktualizacja ani reset do fabrycznych nic nie dał. Tel oddany na gwarancji. Mam nadzieję, że serwis będzie bardziej przychylny niż gość, który go przyjmował w sklepie. Wydawał się nie wierzyć, że coś takiego ma miejsce.
REKLAMA