logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Redmi 7A - Brak dźwięku dzwonka podczas połączenia, wibracje działają

PiotrPitucha 09 Lip 2021 11:35 4071 6
REKLAMA
  • #1 19513380
    PiotrPitucha
    Poziom 34  
    Ocena: 424
    Witam
    Telefon jak w temacie nie dzwoni przy połączeniu.
    Dzwonki włączone, próbowałem wyłączać i włączać, bez skutku.
    Przy dzwonieniu działa tylko wibracja, nie ma
    uszkodzeń w torze dzwonka bo przy ustawieniu
    dzwonków wyraźnie je słychać.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 19514401
    adamegah
    Poziom 21  
    Ocena: 91
    Wyłącz tryb "nie przeszkadzać" a jeśli instalowałeś przed usterką aplikację to ją odinstaluj lub napisz jaką.
  • REKLAMA
  • #5 19514453
    PiotrPitucha
    Poziom 34  
    Witam
    Nic nie było instalowane, chyba że telefon sam ściągnął jakieś aktualizacje.
    Od strony ustawień jest wszystko OK, jedyne nietypowe, że telefon był zwykle wyciszany, ale po wyłączeniu wyciszenia normalnie dzwonił.
    Telefon nie mój, pewnie za kilka dni będę miał ponownie fizyczny dostęp do niego.
    qs300 w desperacji miałem taki pomysł, ale co w tym typie telefonu to oznacza? Wyczyszczenie wszelkich plików, wykasowanie zainstalowanych programów i wszystkich ustawień osobistych?
    Spróbuję czyszczenia pamięci, choć jak ostatnio widziałem telefon to było sporo wolnej.
  • #6 19514504
    qs300
    Poziom 33  
    Ocena: 361
    PiotrPitucha napisał:
    qs300 w desperacji miałem taki pomysł, ale co w tym typie telefonu to oznacza?

Przywrócenie ustawień fabrycznych to nic innego, jak ponowna instalacja systemu operacyjnego, wtedy telefon jest jak po wyjęciu nowego z pudełka.
  • #7 19516986
    PiotrPitucha
    Poziom 34  
    Witam
    Po kilkudziesięciu próbach likwidacji wyciszenia telefon w końcu zareagował na ustawianie głośności z małym krokiem na wyświetlanym pasku. Włączył się stosunkowo cichy dzwonek, ale od tej chwili telefon prawidłowo reaguje na ustawienia :)
    Dziękuję za wszystkie sugestie, zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Xiaomi Redmi 7A, który nie dzwoni podczas połączeń, mimo że dzwonki są włączone, a wibracje działają. W odpowiedziach zasugerowano przywrócenie ustawień fabrycznych, wyłączenie trybu "nie przeszkadzać", a także sprawdzenie, czy nie zainstalowano nowych aplikacji. Po kilku próbach użytkownik odkrył, że telefon zareagował na ustawienia głośności, co pozwoliło na włączenie dzwonka, a problem został rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA