logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] VW T5 2,5 2008 - non stop pali sie kontrolka i tylne lewe światło przeciwmgieln

Kristur12 08 Lut 2021 22:15 1731 5
REKLAMA
  • #1 19243267
    Kristur12
    Poziom 2  
    Witam,
    Ładowałem akumulator i po ponownym jego podłączeniu pali się przez cały czas kontrolka od przeciwmgielnych i tylne lewe przeciwmgielne. Żeby zostawić auto na parkingu musiałem kleme zdjąć i jest to jakieś rozwiązanie ale nie na dłuższa mete :)
    Czy ktoś ma jakieś sugestie co to może być. Może jakiś przekażnik albo cóś :) No bezpieczniki raczej nie bo z tego co wiem to raczej by w ogóle przeciwmgielne nie działały :)
    Uprasza się o konstruktywne sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 19243483
    miras70
    Poziom 18  
    Ocena: 43
    Próbowałeś wyjąć bezpiecznik F17/5A i sprawdzić czy zgaśnie (prościej niż zdejmować klemę) i sprawdziłeś wyłącznik? Tam nie ma elektroniki, dwa kabelki szary z zielonym i szary z białym do sprawdzenia. Jeżeli nie wiesz gdzie szukać sugestywnie proponuję oddać auto do elektryka :).
  • REKLAMA
  • #3 19243527
    rosak
    Specjalista liczniki samochodowe
    Ocena: 559
    Kristur12 napisał:
    pali się przez cały czas kontrolka

Pełnym światłem czy ledwo żarzy?

Kristur12 napisał:
    Żeby zostawić auto na parkingu musiałem kleme zdjąć

W jakim celu?
  • REKLAMA
  • #4 19244840
    Kristur12
    Poziom 2  
    Pełnym światłem się pali.
    A klemę zdejmuje bo akumulator w końcu by padł jak sadze :)
  • REKLAMA
  • #6 19279776
    Kristur12
    Poziom 2  
    Sprawa troszkę sama się rozwiązała bo auto po którymś odpaleniu samo się naprawiło :) Dzięki za sugestie.
REKLAMA