Ok po demontażu matrycy dokopałem się do podświetlenia, okazało się że w paskach z diodami LED niektóre diody były przepalone co dyskwalifikowało całe paski, dokładnie 4 paski, które działają parami w tym dwa z przepalona diodą. Zamówiłem nowe na Ali, to juz nie pierwszy raz jak tam kupuje i jestem zadowolony.
36,73 zł 52%OFF | Listwa oświetleniowa LED 64LED dla LG Innotek 42 Cal 7030PKG 64EA 74.42T23.001-2-DS1 6V TOSIBIA AU T420HVN01.1 T420HW06 T420HW04
https://a.aliexpress.com/_u7EM8L Dodano po 11 [godziny] 1 [minuty]:i na to wychodzi że wcale taki wydatek jak koleka pisał wyżej nie jest duży, zamknę się w cenie poniżej 40 zł, w serwisie zaśpiewali 300, hmm no to chyba czas otworzyć swój serwis, ja otworzyłem tv w jakieś 40 min, następne 15 straciłem na demontaż i sprawdzenie pasków z diodami pod zasilaczem lab. Jak pisałem wcześniej paski działają parami, więc dwa sprawne podłączyłem a dwa gniazda zostawiłem puste. Złożyłem tv już nieco szybciej. Tv działa ale jest trochę słabo podświetlona matryca, zaczeka na nowe 4 paski z Ali to będzie jak nowy