Problem leży w tablecie . Działa ale nie można nic na nim zrobić. Próbuje wgrać nowy android KitKat 4.4 ale coś mi nie wychodzi . Czym to moze być spowodowane? Ktoś wie ?
Wywala ze sklepu Play... Nie można nic zainstalować . I wyświetla się napis przy wejściu w przeglądarkę : BŁĄD CERTYFIKATU SSL.
Jest ktoś w stanie pomóc ? Walczę już z tym 3 dni 😔😔
Dziękuję
Okej. I tak dużo pomogłeś . Dziękuję .
Tylko teraz jeszcze jeden problem.... Win 10 nie chce współpracować i nie pozwala mi zainstalować sterownika adb.... 🤦🤦🤦
Dodano po 1 [godziny] 12 [minuty]:
Czy to tylko przez kabel USB wgrane ten ROM? Odmawia mi posłuszeństwa, a win 10 coraz więcej problemów stwarza 🤦🤦
Custom ROM umieszczasz na karcie SD, kartę do tabletu, i wchodzisz do trybu Recovery.
Optimka91 napisał:
Działa ale nie można nic na nim zrobić.
Do czego chcesz używać tego tabletu, jakich aplikacji potrzebujesz? Gdzie konkretnie są kłopoty?
Optimka91 napisał:
Odmawia mi posłuszeństwa, a win 10 coraz więcej problemów stwarza
Być może pod W10 to się nie uda zrobić. Sprawdź jaką masz teraz wersję Androida (zrób najlepiej screeny z pełną konfiguracją sprzętową). To jest dokładnie Kiano Fly 9.7 Quad czy Core Quad?
poprostu chce uzywac tego tableta ,i nie mozna wejsc w tryb recovery, robot przekreslony
Nie do końca rozumiem, zrób zdjęcie sytuacji
Jest update do Androida 4.2 (patrz załącznik - tam instrukcja wraz z ROM) ale to nadal nie jest KitKat. Być może wgranie jakiegoś custom ROM-a będzie najlepsze; często na custom ROM płynniej działa smartfon/tablet.
Załączniki:
manual-instrukcja-do-tabletu-PL-Aktualizacja_oprogramowania_do_4.2_dla_Fly_97_Quad-1.pdf(264.65 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
W momencie, gdy przechodzę do trybu recovery, tablet jakby urywał łączność z komputerem. Tzn że pisze w komputerze połączenie USB zostało przerwane. Nie można kontynuować . Trzeba wszystko od początku zaczynać a karty sd nie czyta tablet,wgl żadnej nie wykrywa. W dodatku jest załączony tryb bootloadrer więc też jakoś nic nie pozwala mi wgrać Rom. Musiałby tablet być cały czas załączony ale także się nic w tym momencie nie da zrobić
W dodatku jest załączony tryb bootloadrer więc też jakoś nic nie pozwala mi wgrać Rom.
Włóż kartę SD o mniejszej pojemności. Do Recovery wchodzisz standardowo bez podłączania kabla USB do komputera (home / power / vol+ standardowo u ciebie będzie jakoś podobnie). Żeby zainstalować sterowniki w systemie wchodzisz do trybu Download i podłączasz kabel USB do komputera. Pozatym sam napisałeś że
Na pewno update do Androida 4.2.2 da ci większe możliwości zainstalowania custom ROM. Wcześniej robisz full wipe (pełny format).
kuferekczasu napisał:
Jest update do Androida 4.2 (patrz załącznik - tam instrukcja wraz z ROM)
Tak jak pisałem, owszem były aktualizacje do KitKat dla tego tabletu, ale linki z paczkami wygasły, musiałbyś poprosić o to użytkowników z forum android.com.pl, którzy zajmowali się tym tabletem https://forum.android.com.pl/topic/219764-pr%...zersza-dyskusja/?tab=comments#comment-3948290 jednak od tamtego momentu minęło 6 lat....
Pamiętaj, wszystkie zmiany robisz na włąsną odpowiedzialność.
✨ Tablet Kiano 9.7 Quad ma problemy z instalacją Androida KitKat 4.4 oraz błędem certyfikatu SSL, co uniemożliwia korzystanie z aplikacji. Użytkownik zmaga się z trudnościami w wejściu w tryb recovery oraz z problemami z połączeniem USB podczas próby instalacji custom ROM. Wskazówki dotyczące użycia karty SD do instalacji ROM oraz sprawdzenia wersji Androida (aktualnie 4.1.1 Jelly Bean) zostały podane. Użytkownik rozważa również użycie aplikacji do wejścia w tryb recovery, ale nadal napotyka na przeszkody. Wygenerowane przez model językowy.