logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DeLonghi ECAM 22.110B - problem ze spienianiem mleka.

hitmann8 01 Mar 2021 22:47 1479 2
REKLAMA
  • #1 19290998
    hitmann8
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam.

Niedawno zakupiłem ECAM 22.110B i od samego początku dzieją się dziwne rzeczy z dyszą do spieniania mleka. Przede wszystkim za jednym zamachem da się spienić tylko jedną porcję mleka tj. do jednej kawy i działa to w miarę ok, mleko jest spienione. Problem pojawia się w momencie, kiedy chcę zrobić drugą kawę pod rząd. Dysza strasznie syczy i jedynie podgrzewa mleko, które ani trochę nie jest spienione. Co więcej, po skończeniu spieniania, w momencie przełączania pokrętła pary, duża ilość pary wydobywa się ze szczeliny u dołu ekspresu zarówno przy pierwszej jak i następnych kawach (zaznaczyłem to miejsce na zdjęciu). Nie zwróciłbym pewnie na to uwagi, ale kuzynka mająca ten sam model to zauważyła mówiąc, że u niej nic takiego nie ma miejsca. Cała procedura robiona jest oczywiście zgodnie z instrukcją. Wyłączenie i włączenie ekspresu nic nie daje, aby dało się znowu spienić porządnie mleko, trzeba po pierwszej porcji jakiś czas odczekać. Ktoś mi napisze o co może chodzić? Z góry dziękuję.
    DeLonghi ECAM 22.110B - problem ze spienianiem mleka.
  • REKLAMA
  • #2 19296555
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1801
    Prosze najpierw ze dwa razy odkamienic.
    Jezeli nie pomoze to do wymiany czujnik temperatury zarazem sam zawor pozycja 35
    Załączniki:
    • 0132213027-1.pdf (3.02 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 19968183
    cwikus
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    hitmann8 napisał:
    Przede wszystkim za jednym zamachem da się spienić tylko jedną porcję mleka tj. do jednej kawy i działa to w miarę ok, mleko jest spienione. Problem pojawia się w momencie, kiedy chcę zrobić drugą kawę pod rząd. Dysza strasznie syczy i jedynie podgrzewa mleko, które ani trochę nie jest spienione.

Cześć, czy wymieniałeś wskazaną przez ssss dyszę i czy problem ustąpił?

Mam ten sam model i identyczny problem.
REKLAMA