logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ceny za wymianę oleju i filtrów w samochodzie 1.9 TDI - kalkulacja robocizny

Gkha 04 Mar 2021 12:38 8340 9
REKLAMA
  • #1 19296379
    Gkha
    Poziom 3  
    Ocena: 4
    Cześć. Mógłby mi ktoś powiedzieć jakie ceny panują za wymianę oleju oraz za wymianę wszystkich pozostałych filtrów? Samochód przykladowo 1.9 tdi. Wiem, że ceny są różne itd, ale tak średnio. Chcąc dorabiać sobie w wolnym czasie, ile trzeba sobie liczyć za samą robocizne. Albo ile liczycie sobie za 1Rbh, gdy dorabiacie po godzinach. Jak to wszystko liczycie?
  • REKLAMA
  • #3 19296461
    Gkha
    Poziom 3  
    No okej. To ile liczyć z taką wymianę oleju z filtrami?
    I tak już przy grubszych naprawach ile liczyć tą Rbh?
  • REKLAMA
  • #4 19296919
    marszałekkom
    Poziom 31  
    Ocena: 505
    Ja biorę ok. 50 zł za wymianę oleju, filtru oleju i powietrza i kasowanie serwisu. Jeśli do tego dochodzą inne filtry to już różnie trzeba manipulować, czasami jest lepszy dostęp do nich a czasami gorszy.
  • #5 19296973
    KarizmoGSM

Poziom 28  
    Ocena: 291
    EEE tam ostatnio w sojom parchu 460 zł zapłaciłem w AUDI aby stempelek był ;-)
    Konto firmowe:
    KariMax Paweł Kalkowski
    Kronikarska 8, Łódź, 92-624 | Strona WWW: www.cfiat.pl
  • #6 19297037
    Gkha
    Poziom 3  
    marszałekkom napisał:
    Ja biorę ok. 50 zł za wymianę oleju, filtru oleju i powietrza i kasowanie serwisu. Jeśli do tego dochodzą inne filtry to już różnie trzeba manipulować, czasami jest lepszy dostęp do nich a czasami gorszy.

A za 1Rbh dużo sobie liczysz?
  • REKLAMA
  • #7 19297042
    karolll8
    Poziom 2  
    roboczo godzina w warsztacie 90zl minimum w dzisiejszych czasach, ale mechanik musi wiedzieć co robi. a wymiana oleju to cena oleju i filtr. chyba że klient ma swój to 50zl.
  • REKLAMA
  • #8 19297109
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2635
    Niedawno pytałem się w warsztacie ( nieautoryzowanym) ile sobie biorą za olej + wszystkie filtry (paliwa, oleju, wlotowy powietrza i węglowy klimy) i wyszło 900zł. Sporo...Bardzo porządny olej 230zł/5l ( a proponują taki sobie średniak o 100zł tańszy detalicznie), kpl. filtrów 240zł (zamienniki z wyższej półki). Oglądałem też zestaw filtrów + olej i jest 365zł na oryginałach (jedynie korek miski zamiennik). Za wymianę to sporo liczą w tym serwisie.
    Za tyle to wolę się trochę pobrudzić.

Wiem, że pracownicy, podatki i inne opłaty. Zrozumiałbym 150-200zł max. Ćwiczyłem wymianę filtra kabinowego i niby trudno, a szybko poszło (no trochę długo bo jeszcze preparatem do klim 3x pryskałem).
    W poprzednim samochodzie (bardziej rzadkim) za podobna robotę (bez filtra paliwa, bo w baku i wymieniać nie chcieli - sam zrobiłem) płaciłem ok. 300zł.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono ceny wymiany oleju i filtrów w samochodzie 1.9 TDI. Uczestnicy wymieniają różne stawki za robociznę, które wahają się od 50 zł do 150 zł za wymianę oleju i filtrów. Wskazano, że ceny mogą się różnić w zależności od dostępu do filtrów oraz jakości używanego oleju. W nieautoryzowanych warsztatach ceny za kompleksową wymianę oleju i filtrów mogą wynosić nawet 900 zł, co wielu uczestników uznaje za zbyt wysoką kwotę. Wskazano również na kwestie związane z utylizacją zużytego oleju.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA