logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung RCD-1230 - Nowy laser Sohot-4, nadal nie czyta płyt CD, NO DISC

adriano2307 20 Paź 2005 22:17 1353 3
REKLAMA
  • #1 1915085
    adriano2307
    Poziom 2  
    Witam i prosze o pomoc ponieważ jestem początkujący.
    Więc posiadam radio z CD samsung rcd-1230 w którym jest laser Sohot-4.
    Sprzęt działał jakis czas pózniej zepsoło sie CD( radio i kasety dalej działają) wiec poczyscilem laser ale to nic nie dało podjołem decyzje ze kupie nowy. Zamontowałem nowy laser wszystko pięknie ładnie. Włozyłem płyte uradowany :D ze sie udało. Płyta sie troche pokrecila słychac było ze laser pracuje i płyta sie zatrzymała:cry: i na wyswietlaczu zobaczyłem NO DISC. Taka sama sytuacja była z laserem starym przed wymianą. Co to może byc ???? Prosze pomuzcie.
    Bo denerwuje mnie strasznie ten sprzęt.:|
  • REKLAMA
  • #2 1915373
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2347
    A zworka rozlutowana?
  • REKLAMA
  • #3 1915708
    adriano2307
    Poziom 2  
    Wszystko połączyłem tak jak to było połączone w starym laserze. Nic nie rozlutowywałem ponieważ w starym tez nic nie było lutowanego. Nie wiem czy dobrze zrobiłem. Ale wszystkie kabelki sa połączone na takie styki wiec to tylko powciskałem i juz:D. A tu dalej nie działa:cry: lecz trzeba zauwazyc ze przy starym laseze nic nie grzebalem i tez nie działal.
  • Pomocny post
    #4 1915714
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2347
    Nie zrozumiałes co napisałem nowy czytnik jest zabezpieczony przed uszkodzeniem w postaci dwóch zlutowanych punktów trzeba to rozlutować ma to na celu zabezpieczyć czytnik przed ładunkami elektrostatycznymi ,które mogą nieodwracalnie zniszczyć czytnik.
    Sprawdz to dokładnie.
REKLAMA