logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 11 - słoik na ekran, pęknięcie i uszkodzenie przedniej kamery. Czy to wpływ uderzenia?

Kp1234098 08 Mar 2021 12:01 381 3
REKLAMA
  • #1 19304429
    Kp1234098
    Poziom 1  
    Cześć, koleżanka miała dziwną sytuację, w trakcie przeglądania szafki wypadł jej Słoik prosto na ekran jej iphone 11, ekran pęknięty i rozlany w prawym górnym (co nie dziwne) natomiast zastanawiam mnie fakt że przestała działać przednia kamerka. Czy sądzicie że mogło dojść co jej uszkodzenia(z zewnątrz aparat jest cały) czy może po prostu coś się odpięło od uderzenia? Planowałem podając się wymiany ekranu ale nie wiem nawet czego mogę się spodziewać po aparacie i gdzie szukać możliwej przyczyny usterki. Ktoś z was mnie podobny problem? Jakieś porady? Z góry dziękuję!
  • REKLAMA
  • #2 19305367
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Musisz podstawić inną kamerę.
  • REKLAMA
  • #3 19306086
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 418
    Kp1234098 napisał:
    Cześć, koleżanka miała dziwną sytuację, w trakcie przeglądania szafki wypadł jej Słoik prosto na ekran jej iphone 11, ekran pęknięty i rozlany w prawym górnym (co nie dziwne) natomiast zastanawiam mnie fakt że przestała działać przednia kamerka. Czy sądzicie że mogło dojść co jej uszkodzenia(z zewnątrz aparat jest cały) czy może po prostu coś się odpięło od uderzenia? Planowałem podając się wymiany ekranu ale nie wiem nawet czego mogę się spodziewać po aparacie i gdzie szukać możliwej przyczyny usterki. Ktoś z was mnie podobny problem? Jakieś porady? Z góry dziękuję!

Ten aparat odpowiada za face ID i nie jest to tak proste jakby się wydawało. Po wymianie ekranu możesz się spodziewać że face ID będzie nieaktywne i nie będzie działać.
  • #4 19306129
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 222
    Elementy faceid są wyjątkowo wrażliwe na mechaniczne uszkodzenia, przeciążenia, nawet dotyk palcem może uszkodzić dotprojector. Dlatego słoik z pewnością uszkodził kamerę i może inne elementy :)
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/
REKLAMA