logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piła spalinowa Flo: problem z niskim smarowaniem łańcucha mimo wymiany części

Pawcyn 11 Mar 2021 12:33 1176 3
REKLAMA
  • #1 19311019
    Pawcyn
    Poziom 10  
    Witam posiadam piłę spalinową z firmy flo ( chińczyk) od pewnego czasu pojawił sie problem z cięciem mianowicie spadło bardzo nisko smarowanie łańcucha więc kupiłem części wyczyściłem filtr oleju wymieniłem pompkę oleju oraz napęd założyłem uszczelki od przewodu oleju rowka sprawdziłem bez prowadnicy i piła wyrzuca olej tylko pierwsze pytanie czy ma bardzo mocno lecieć ten olej czy tak jak by sie wylewał z tego rowka a po założeniu prowadnicy olej kąpie od spodu a smarowania dalej nie ma lub bardzo małe jest próbowałem też odwracać prowadnice ale dalej to nic nie pomogło domyślam sie że nie ma odpowiedniego uszczelnienia między prowadnicą a wyrzutem oleju jeśli ktoś ma jakieś pomysły gdzie może być problem będę bardzo wdzięczny ponieważ w dwóch piłach mam tak samo
  • REKLAMA
  • #2 19312248
    Gregory 407
    Poziom 28  
    Ocena: 288
    Jak otwór w prowadnicy pokrywa się z rowkiem od oleju to ok przeczyść rowek gdzie chodzi łańcuch w prowadnicy a to że trochę oleju skapie to chyba norma zawsze sprawdzam przy stawiam prowadnice z łańcuchem do czegoś przegazówa i jak pryska delikatnie to ok a olej z kanału ma się sączyć
  • REKLAMA
  • #3 19312374
    Wawrzyniec
    Poziom 38  
    Ocena: 1070
    Pawcyn napisał:
    pierwsze pytanie czy ma bardzo mocno lecieć ten olej
    Paliwo powinno się skończyć a oleju powinno jeszcze trochę zostać.
  • #4 19316963
    Pawcyn
    Poziom 10  
    Prowadnica tez została wyczyszczona przykładajac piłe np do kartonu to widac ze troche chlapie ale cos mi sie wydaje możliwe że te pompki ktore teraz sa w sprzedaży sa mniej wydajne bo idzie to zauwazyc na poszczegolnych elementach
REKLAMA