logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CSR harmony wireless software stack Tp-Link ub400 Problem bluetooth

danio323 12 Mar 2021 12:53 1851 3
REKLAMA
  • #1 19313336
    danio323
    Poziom 2  
    Cześć Kupiłem ostatnio adapter bluetooth do komputera Tp-Link Ub400 zainstalowałem sterownik i oprogramowanie do niego.
    (CSR harmony wireless software stack)
    Problem polega na tym że po jakims czasie poprostu odłącza mi słuchawki i albo musze usunąć urządzenie i dodać na nowo albo jak już usunę i chce dodać na nowo to wyświetla że funkcja bluetooth jest niedostępna. Często też jest tak że jak włącze komputer słuchawki wydaja dzwiek ze sie połączyły a dzwieku nie ma. W ustawieniach rówież nie pojawia sie wtedy bluetooth stereo. Czy ktoś może miał podobnie albo macie jakis pomysł jak to rozwiązać?
  • REKLAMA
  • #2 19313888
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5345
    @danio323
    Wyłącz w menagerze urządzeń oszczędzanie energii i na USB i na samym BT, dodatkowo w zaawansowanych ustawieniach oszczędzania energii, wyłącz wstrzymywanie samego kontrolera.
  • REKLAMA
  • #3 19325438
    danio323
    Poziom 2  
    Niby pomogło a jednak nie. Po np. Wyłączeniu gry siegam po wode nie zdaze odpalic przeglądarki i odłącza bt. Tzn jest dzwiek w słuchawkach jakby się połączyły ale są odłączone. Często wystarczy usunąc urządzenie i sparować na nowo ale zdarza sie tak że wykrywa słuchawki ale nie chce sie z nimi sparować. Pisze że nie uzyskano odpowiedzi na parowanie. Tak jakby coś się zacieło bo nawet jak kilkam wyłącz radio bluetooth żeby zresetować odbiornik to on się nie wyłącza cały czas jest jakby włączony. Dopiero restart komputera pomaga. Zdarza się też tak że odpalam komputer wszystko jest super słuchawki odrazu po włączeniu połączone z komputerem. A jak już np zresetuje kompa czy nwm wychodze gdzies na chwile wyłącze komputer i odpale jak wróce to już są odłączone a łączą sie tak jakby odrazu po włączeniu bo sie odpala wszystko i jest ten dzwiek że połączone. A faktycznie wszystko jest tak jakby były odłączone tzn jak klikam na ikonę dzwieku to jest inna nazwa niz bt stereo i w menadzeże urządzeń nie wyświetla a jak wchodzę w moje urządzenia bt to pokazuje że słuchawki są podłaczone strasznie to zagmatwane. Wydaję mi się że może to być problem sterownika instalowałem już go na nowo i naprawił się problem z przeskakującym dzwiekiem ze stereo na głośnomówiący co pogarszało o 300% jakość dźwieku. Ale z tym rozłączaniem już nie pomogło ;c HELP
    EDIT:
    Zamkniecie procesu przez menadzer i uruchomienie go ponownie nie pomaga. Pomaga tylko restart kompa :c
  • #4 19326425
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5345
    @danio323
    Spróbuj przełożyć do innego portu USB.
    Ten dongle działa standardowo na USB2.0.

Pamiętaj też, że BT to nic innego jak komunikacja radiowa w standardzie wifi 2,4GHz, a to oznacza, że może się tak dziać bo jest pełno innych sieci wifi w koło.
REKLAMA