logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak parowania słuchawek Edifier W800BT Plus z adapterem USB Bluetooth 5.0 Tp-Link UB500

tomasz33p 11 Kwi 2023 17:51 2226 2
REKLAMA
  • #1 20534882
    tomasz33p
    Poziom 7  
    Ocena: 5
    Witam, nie mogę sparować słuchawek z komputerem.

- Podłączyłem adpater USB Bluetooth 5.0 Tp-Link UB500

- Pobrałem, zainstalowałem sterowniki z oficjalnej strony głównej. Zrestartowałem komputer.

- Włączyłem słuchawki Edifier W800BT Plus. Zaczęło migać szybko czerwone i niebieskie światełko. Po chwili przestało i miga już tylko niebieskie wolniej.

- Podłączyłem kabelek do zwykłego audio i słuchawki grają, także jedynie co to nie widzi ich Bluetooth gdy klikam na ikonkę to w ogóle nie pokazuje tych słuchawek. Jednak na kablu nie chcę ich używać, ponieważ ma tylko 1 metr długości.

EDIT: Słuchawki łączą się z telefonem z androidem, ale telefon nie łączy się z komputerem (w ustawieniach Bluetooth na kompie jest info, że sparowano, a na Bluetooth na telefonie pisze - Brak łączenia)...

Czyli co, wina adaptera? Ale od razu pokazał się w zasobniku systemowym, zainstalowałem sterowniki. Telefon widział i sparował.

EDIT2: Już chyba wiem o co chodzi. Wszedłem na stronę producenta i jest info, że łączy się z Qualcomm Bluetooth 5.1.

https://www.edifier.pl/product-pol-170-Sluchawki-Edifier-W800BT-PLUS.html

Czyli co, potrzeba adaptera 5.1? Na 5.0 nie sparuje?

W takim razie który wybrać, żeby na 100% działało? https://allegro.pl/listing?string=adapter%20Bluetooth%205.1
  • REKLAMA
  • #2 20538037
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15475
    No a co masz przy próbie wyszukania urządzeń BT?
    Głośniki rozłączone z innym źródłem dźwięku?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20544240
    tomasz33p
    Poziom 7  
    Ocena: 5
    Sprawa była tak prosta, że aż wstyd się przyznać :D
REKLAMA