logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Multiswitch i pojedynczy LNB - czy można zmusić do współpracy?

bratyslaw 19 Mar 2021 12:07 540 2
REKLAMA
  • #1 19328035
    bratyslaw
    Poziom 23  
    Ocena: 98
    Witam,

Mam w domu instalację RTV opartą o multiswitch Satmatrix 9/8, którego głównym zadaniem jest rozdzielenie sygnału radia i TV naziemnej na 6 gniazdek. Ostatnio wzbogaciłem się o opcję multiroom w Canal+ i zaszła potrzeba dołączenia drugiego dekodera. Master jest podłączony bezpośrednio z konwerterem pod wyjście Unicable, natomiast wyjście Legacy chciałem podłączyć do drugiego tunera. I dobrze byłoby, aby ten sygnał sat "poleciał" przez multiswitch, w którym zsumowałby się z sygnałem rtv naziemnym. Tylko pytanie, czy jest taka możliwość, czy jednak multiswitch może pracować tylko i wyłącznie z konwerterami quattro? Szybki test połączeniowy LNB z multiswitchem zakończył się niepowodzeniem, tak więc na razie podłączyłem bezpośrednio.

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19328095
    vito007
    Poziom 26  
    Ocena: 216
    bratyslaw napisał:
    czy jest taka możliwość, czy jednak multiswitch może pracować tylko i wyłącznie z konwerterami quattro

Nie, do tego multiswitcha TYLKO quattro.

Są nowe multiswitche (np. GT-SAT GT-dMS4T) pracujące z konwerterami wideband . Na wyjściu masz sygnał unicable + dvbt.
REKLAMA